DxOMark zverejnil svoju hĺbkovú analýzu zostavy fotoaparátov Galaxy S20+. 

Na rozdiel od modelu S20 Ultra, ktorý využíva binning pixelov v hlavnom 108 Mpx senzore, Galaxy S20+ používa 12 Mpx senzor s veľkými 1,6 µm pixelmi. Zostava fotoaparátov používa ďalšie tri objektívy – 12 Mpx ultraširokouhlý, 24 Mpx teleobjektív a 0,3 Mpx senzor na meranie hĺbky.

Samsung Galaxy S20+ DxOMark

Zdroj: DxOMark

Fotoaparát Galaxy S20+ získal celkové skóre 118 bodov. Táto hodnota je priemerom výsledkov fotografického výkonu, ktorý bol ohodnotení na 127 bodov a video výsledkov, kde bol výkon ohodnotení na 100 bodov. 

Medzi prednosti modelu Galaxy S20+ pri fotografovaní patrí vynikajúca expozícia, vysoký dynamický rozsah, živé farby a vynikajúci ultraširokouhlý fotoaparát. Portál DxOMark vyzdvihol predovšetkým presnú expozíciu aj v náročnejších svetelných podmienkach a presné vyváženie bielej farby.

Séria Samsung Galaxy S20, model Galaxy S20+ v strede

Možnosti priblíženia už oproti konkurencii nie sú také pôsobivé. Fotoaparát s teleobjektívom a rozlíšením 64 Mpx sa používa na orezanie fotografie zo scény, čo môže byť dobré pri jasnom osvetlení, ale detaily sa začínajú pri vyššom priblížení už vytrácať. 

Rovnako silnou stránkou fotoaparátu sú portréty s presvedčivým bokehom, aj keď za aktuálnou špičkou mierne zaostávajú.

Dynamický rozsah videa je vynikajúci v exteriéri, aj keď platí to isté, čo pri portrétoch. Konkurencia (aj z vlastných radov) je o niečo ďalej. Video je charakteristické vyššou saturáciou. Detaily sú v 4K videu vysoké, hoci samotná ostrosť môže vyznieť v niektorých prípadoch až agresívne. Automatické zaostrenie funguje spoľahlivo, čo je podporené aj dobrým sledovaním objektov. Video mierne zaostáva v stabilizácii, ale tá svoju prácu robí veľmi dobre.

Viac o prednostiach Galaxy S20+ sa dozviete na tomto odkaze, priamo na portáli DxOMark, kde sa nachádzajú aj porovnávacie fotografie.

Zdroj a titulný obrázok: DxOMark

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S20: Čo môžete čakať od najlacnejšieho modelu z novej série? (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.