Galaxy S21 FE sa formuje na najväčšiu záhadu tohto roku.

Očakáva sa, že Samsung uvedie na trh v priebehu pár mesiacov viacero nových zariadení, vrátane Galaxy Z Fold 3 a Galaxy Z Flip 3. Avšak majitelia smartfónov série Note, ktorí by chceli upgradovať, môžu zostať sklamaní. Leaker Evan Blass uvádza, že tohtoročný model Galaxy S21 FE by mal v ponuke zastúpiť Galaxy Note20, nie Galaxy S20 FE. Model FE je však súčasťou radu Galaxy S, nie série Note.

Zatiaľ čo spoločnosť Samsung v minulých rokoch uviedla na trh vlajkové lode Galaxy S aj Note, potvrdila, že nového zástupcu zo série Note tento rok očakávať nemáme. Ale čím vyplniť uvoľnené miesto? Horúcim kandidátom je pravdepodobne Galaxy S21 FE.

Zdroj: Evan Blass

Čo to znamená pre majiteľov Note?

Pokiaľ je teda Galaxy S21 FE pokračovaním Note20, čo nové to prinesie do jeho výbavy a dizajnu? Doterajšie rendery odhaľujú, že model S21 FE je zástupcom série Galaxy S21. Ak by spoločnosť Samsung “povýšila” S21 FE na úroveň série Note, čakali by sme aspoň podporu stylusu a niekoľko vizuálnych podobností. Nič nenasvedčuje tomu, že sa tak malo stať. Samsung potvrdil, že séria Galaxy Note sa vráti až v roku 2022. Je tak malá šanca, že smartfóny Galaxy S FE budú trvalou náhradou za sériu Note.

Na záver tiež stojí za zmienku, že označenie Galaxy S21 FE sa ešte musí potvrdiť. Aj keď sa názov skutočne objavil na oficiálnej webovej stránke Samsungu, spoločnosť sa krátko pred predstavením môže rozhodnúť použiť iný názov.

Zatiaľ sa nám uvedenie modelu Galaxy S21 FE poriadne zamotáva a nové úniky do celého prípade neprinášajú žiadne oficiálne potvrdenia. Podľa doterajších správ pritom vieme, že 19. augusta sa bude konať udalosť, na ktorej by mali byť predstavené viaceré očakávané novinky.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

MIUI 12.5: Aktualizáciu dostáva ďalších 16 smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.