O tomto modeli sa popísalo skutočne veľa. 

Pokým predstavenie Samsung Galaxy S21 FE bolo niekoľkokrát odložené, už v októbri sme sa dozvedeli, že tento najlacnejší zástupca série Galaxy S21 bude na trh uvedený až v januári 2022. Pred očakávaným predstavením portál Sammobile získal zoznam väčšiny technických parametrov tohto modelu.

Model Galaxy S22 FE bude v závislosti od trhu vybavený čipovými sadami Exynos 2100 alebo Snapdragon 888. Tie budú doplnené 6 GB alebo 8 GB RAM a 128 GB alebo 256 GB internej pamäte bez podpory pamäťových kariet.

Zostava fotoaparátov príde v trojkombinácii. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx (f/1.8), ultraširokouhlý taktiež 12 Mpx (f/2.2) a fotoaparát s 3× teleobjektívom bude mať rozlíšenie 8 Mpx (f/2.4).

Galaxy S21 FE do svojej výbavy dostane 120 Hz 6,4-palcový Dynamic AMOLED 2X displej s rozlíšením FullHD+. Na prednej strane ešte nájdeme aj 32 Mpx selfie fotoaparát.

Samsung Galaxy S FEZdroj: LetsGoDigital
Samsung Galaxy S FE

Telefón sa bude nabíjať výkonom 25 W prostredníctvom káblovej nabíjačky, alebo 15 W bezdrôtovo. Chýbať nebude odolnosť voči vode a prachu podľa IP68. Po softvérovej stránke bude nainštalovaný Android 12 spolu s novou verziou nadstavby One UI 4. Tento telefón údajne získa softvérovú podporu až do verzie OS Android 15.

Keďže predstavenie modelu Galaxy S21 FE je očakávané v januári, Samsung môže tento telefón predstaviť už počas CES 2022 v Las Vegas, čo sa však zdá málo pravdepodobné. Pokiaľ sa tak nestane, budeme si musieť počkať na samostatnú udalosť, alebo až na výstavu MWC v Barcelone, ktorá sa tradične koná vo februári.

Aj napriek tomu, že cena modelu Samsung Galaxy S21 FE nebola odhalená, očakávame, že bude identická ako v prípade Galaxy S20 FE – od 649 eur.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.