Modely Galaxy S21 a S21+ používajú rovnakého fotoaparáty ako ich predchodcovia radu S20.

Samsung však už neplánuje v tejto tradícii pokračovať a pre modely Galaxy S22 a S22+ pripravuje viaceré zmeny. Fotoaparáty Galaxy S20 a S21 majú vo svojej výbave 12 Mpx hlavný fotoaparát s veľkými pixelmi, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 64 Mpx teleobjektív.

Podľa novej správy bude zostava fotoaparátov Galaxy S22 a Galaxy S22+ obsahovať 50 Mpx hlavný fotoaparát, 12 Mpx teleobjektív s 3× optickým priblížením a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Zmena samozrejme neznamená koniec veľkých pixelov pre kvalitné nočné fotografie. Samsung použije veľký 1/1,12” 50 Mpx senzor s 1,4 µm natívnymi pixelmi, ktoré s binningom narastú na 2,8 µm. Senzor dokáže nahrávať 8K videá a pracovať v režime 100 Mpx.

V čase uvedenia série Galaxy S22 vy však spoločnosť Samsung mohla predstaviť GN senzor tretej generácie. Keďže do predstavenia Galaxy S22 je minimálne pol roka, táto raná fáma môže byť nepresná alebo založená na predbežných plánoch, ktoré sa s vývojom budú meniť.

Pokiaľ sa však táto správa ukáže ako pravdivá, bude to znamenať, že štandardnému a modelu Plus bude opäť chýbať periskopický teleobjektív, ktorý je nasadzovaný iba pri modeloch Ultra (rad Galaxy S aj Note).

Súčasné fámy každopádne naznačujú, že generácia Galaxy S22 nebude mať selfie kamery pod displejom a nebudú mať ani 3D ToF senzory.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 vs. iPhone 12: Ktorý fotí lepšie? (FOTOTEST)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.