Prezrádzajú očakávanú veľkosť displeja, konfiguráciu zadných fotoaparátov a takisto kapacitu batérie.

Samsung iba pred pár dňami predstavil svoje najnovšie skladateľné telefóny. Internet však už žije pripravovanými vlajkovými loďami radu Galaxy S22, ktoré by mali prísť na trh začiatkom roka 2022.

Na sociálnej sieti Twitter sa objavil príspevok používateľa FrontTron, ktorý prezrádza niektoré z kľúčových špecifikácií pripravovaných vlajkových lodí. Tie budú k dispozícii v troch verziách – štandardný model doplnia vybavenejšie verzie S22+ a S22 Ultra. Rovnako, ako tomu bolo v prípade radu Galaxy S21.

Čo sa samotných špecifikácií týka, štandardný Galaxy S22 by mal ponúknuť 6,06-palcový LTPS displej. Galaxy S22+ bude využívať totožnú technológiu displeja, uhlopriečka bude 6,55 palca. Najlepšie vybavený Galaxy S22 Ultra ponúkne 6,81-palcový LTPO displej.

Z hľadiska kapacity batérie by mali telefóny ponúknuť 3800, 4600 a 5000 mAh batériu. Model Ultra by si teda mal zachovať rovnakú kapacitu ako tento rok, v prípade ostatných dvoch modelov by malo dôjsť k zníženiu kapacity batérie o 200 mAh. Uvidíme, ako sa nižšia kapacita batérie prejaví na reálnej výdrži.

Vlajkové lode radu Galaxy S22 budú poháňať nové procesory Snapdragon 898 a Exynos 2200, ktoré budú opäť výkonnejšie a energeticky efektívnejšie – mali by mať teda nižšiu spotrebu batérie. Predpokladá sa však, že telefóny s procesorom Snapdragon 898 budú v predaji vo viacerých krajinách, ako tomu bolo v minulosti, pretože Samsung má obmedzené skladové zásoby svojho procesora Exynos 2200. Ten okrem iného prinesie zabudovaný grafický čip od AMD, ktorý sľubuje malú revolúciu z hľadiska grafického výkonu v smartfónoch.

Špekulácie, ktoré kolujú internetom, takisto tvrdia, že Galaxy S22 nedostanú selfie fotoaparát pod displejom a z hľadiska zadných fotoaparátov ponúknu konfiguráciu 50 Mpx hlavný senzor + 12 Mpx ultraširokouhlý + 12 Mpx teleobjektív v prípade základnej a pluskovej verzie. Galaxy S22 Ultra dostane 108 Mpx hlavný senzor, dvojicu 12 Mpx teleobjektívov a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit