Hoci sa základné parametre teleobjektívov fotoaparátu vlajkovej lode juhokórejského výrobcu nezmenia, má prísť k zvýšeniu kvality snímok.

Pre mnohých ľudí je fotoaparát jednou z kľúčových vlastností pri voľbe nového smartfónu a Samsung im chce u svojho topmodelu Galaxy S23 Ultra poskytnúť niekoľko vylepšení. V prvom rade to má byť 200 Mpx snímač hlavného fotoaparátu, ktorý tak dostane vyššiu hodnotu po troch predchádzajúcich generáciách so 108 Mpix (Galaxy S20 Ultra až S22 Ultra).

Vylepšenie vraj ale čaká aj teleobjektívy s 3-násobným a 10-násobným optickým zoomom. To sú síce hodnoty, ktoré sme videli aj predchádzajúce dva roky, avšak podobne ako medzi S21 Ultra a S22 Ultra má byť kvalita výstupných snímok opäť zreteľne zvýšená.

Tvrdí to na Twitteri známy leaker Ice Universe. Ako uvádza, S23 Ultra bude mať kvalitnejšie teleobjektívy s lepším podaním farieb a vylepšené má byť aj spracovanie fotografií po ich nasnímaní vďaka zdokonaleným algoritmom. Práve to je u mobilného fotografovania neraz jeden z kľúčových faktorov.

Ice Universe odpovedal aj na otázku jedného zo sledujúcich, ktorý sa pýtal na rozmery senzora. Podľa leakera zostane senzor rovnaký ako u terajšej generácie, teda bude mať veľkosť 1/3.52″.

Čo sa týka ostatných parametrov, dizajn nového 23 Ultra zostane takmer nezmenený a aj rozmery budú zhruba rovnaké. Opäť sa asi dočkáme dvoch čipsetov, teda Snapdragonu 8 Gen 2 od Qualcommu a Exynosu 2300 od Samsungu.

Aj displej by mal zostať rovnako veľký so 6,8 palcami, ale údajne bude mať vyšší jas, presnejšie farby a lepší HDR režim.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.