Nebude to lacné…

O modelovom rade Samsung Galaxy S23 už vieme prakticky všetko a podstatné informácie sme zhrnuli v našom nedávnom článku. Hlavnou otázkou teda zostáva, akú cenovú politiku výrobca zvolí. Aktuálne správy, bohužiaľ, potvrdzujú už zverejnené informácie o medzigeneračnom zdražovaní.

Informuje o ňom portál GsmArena.com, ktorý cituje „leakera“ Rolanda Quandta. Ten uvádza prakticky rovnaké ceny v Európe, o akých sme písali v našom nedávnom článku. Samozrejme, ceny na jednotlivých európskych trhoch sa budú do určitej miery líšiť, keďže závisia napríklad od DPH.

V zásade ale platí, že základný model S23 bude v porovnaní s uvádzacou cenou S22 o sto eur drahší. V prípade S23 Plus vo verzii 8 GB RAM a 256 GB vnútorným úložiskom príde rovnako k zdraženiu o sto eur. Tento telefón však mal vlani aj 128 GB verziu, ktorá tohto roku už nebude, a v porovnaní s ňou bude tohtoročný najlacnejší S23 Plus (8/256 GB) o 150 eur drahší.

Základný model Galaxy S23 Ultra s 8/256 GB úložiskom bude mať cenovku zvýšenú o tiež 150 eur v porovnaní s minuloročným základným modelom, ktorý mal len 128 GB vnútornej pamäte. Priame porovnanie v tomto prípade nie je možné, lebo S22 Ultra nemal verziu 8/256 GB.

Zdroj konkrétne uvádza, že v krajinách ako Nemecko či štáty Beneluxu si záujemcovia o najlacnejší základný model Galaxy S23 zaplatia 949 eur. Najlacnejší Galaxy S23 Ultra bude nacenený na 1399 eur. Ceny v Španielsku sú uvádzané o niečo vyššie, konkrétne 959 eur za S23 s 8GB/128GB a 1409 eur za základný Galaxy S23 Ultra (8/256 GB).

Niekde tesne okolo týchto úrovní budú s najväčšou pravdepodobnosťou aj ceny na Slovensku. Očakávania, že Samsung medzigeneračne ceny nezvýšili, teda zostali len v ríši snov.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.