Rok 2024 začne vo veľkom štýle.

Viacerí čínski výrobcovia sa pripravujú na domáce uvedenie vlajkových telefónov, ktoré sa začiatkom roka tradične dostávajú aj na globálny trh. Rovnaký scenár sa očakáva aj na prelome rokov 2023 a 2024, avšak s tým rozdielom, že začiatkom roka sa k nim pridá aj Samsung. Už dlhšie sa povráva, že kórejský gigant novú vlajkovú sériu Galaxy S24 uvedie o niečo skôr, pričom dátum 18. január 2024 bol braný ako samozrejmosť.

Hoci nový dátum uvedenia nie je príliš odlišný od pôvodného, tak aj ten potvrdzuje, že nová vlajková séria Galaxy S24 bude uvedená v treťom januárovom týždni. Portál Sammobile informoval, že Samsung uvedie na trh sériu Galaxy S24 17. januára 2024. Udalosť sa bude podľa zdroja konať v San Franciscu v USA, kde sme sa tento rok už zúčastnili predstavenia série Galaxy S23. Zdá sa však, že spoločnosť dokončila všetko dôležité okolo príprav vlajkových telefónov série Galaxy S24 a začína sa sústrediť na ich uvedenie. 

Ďalšia správa je veľmi zaujímavá, pretože Samsung sa údajne pozerá na sériu Galaxy S24 ako na záchrancu spoločnosti v náročných časoch. Správa tvrdí, že modely série Galaxy S24 budú „AI telefónmi“ s generatívnou umelou inteligenciou ako napríklad ChatGPT. A zatiaľ čo pred pár dňami Qualcomm predstavil svoj najnovší vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3, tak aj Samsung už predstavil svoj vlastný čipset Exynos 2400.

Je pritom dôležité poznamenať, že nové CPU je o 30 % rýchlejšie, GPU až o 70 % a NPU 14,7-krát rýchlejšie. Práve táto jednotka umožňuje generatívne funkcie AI, ako je konverzia textu na obrázok. Samsung vraj tiež prinesie titánový rámik na Galaxy S24 Ultra, avšak ten sa vraj nakoniec dostane aj na ďalšie modely série Galaxy S24. Okrem toho je známe, že telefóny dostanú Dynamic AMOLED 2x LTPO displeje s maximálnym jasom 2 500 nitov. Dokonca aj v prípade modelu Galaxy S24 Ultra by mal byť displej plochý. Zahnutie bude viditeľné iba v mieste prechodu do rámika.

Majte však na pamäti, že aj keby bola séria Galaxy S24 predstavená 17. januára 2024, tak na trhu sa pravdepodobne objaví až koncom januára 2024.

Očakávaný dizajn Samsung Galaxy S24 Ultra

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.