Problém sa objavil v niektorých značkách vozidiel, potvrdil to aj Samsung.

Android Auto patrí medzi obľúbené funkcie moderných smartfónov so systémom Android – umožňuje pohodlné posielanie navigačných pokynov a ďalších informácií z telefónu na displej v aute. Niektorí majitelia smartfónov série Galaxy S24 však zaznamenali problém s fungovaním tejto funkcie.

Problém potvrdil aj samotný Samsung, ktorý na oficiálnom webe vytvoril článok s technickou podporou. V ňom uvádza, že „niektorí používatelia hlásili, že nemôžu používať Android Auto na pripojenie telefónu Galaxy S24 k vozidlám Volkswagen, Škoda alebo SEAT.“

Zdá sa, že rovnaké problémy s Android Autom môžu mať aktuálne aj staršie smartfóny, konkrétne série Galaxy S23 a S22, pre ktoré Samsung vytvoril totožný článok.

Kórejský výrobca tvrdí, že vo všetkých prípadoch je problém priamo vo vozidle a nie v telefóne alebo softvéri od Googlu. Všetci traja spomenutí výrobcovia automobilov zrejme pracujú na aktualizáciách softvéru, aby problém odstránili.

Pokiaľ používate niektorý z telefónov Samsung Galaxy S22 až S24 aj vy a máte problém s funkciou Android Auto v spomenutých vozidlách, vyskúšajte rady, ktoré Samsung uvádza na svojich stránkach. Ak nepomôžu, skúste kontaktovať výrobcu vozidla.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit