Sledujte na vlastné riziko.

Telefóny série Galaxy S24 boli predstavené iba pred pár dňami, pričom už stihli doraziť k prvým majiteľom. Pravdepodobne najzaujímavejším modelom celej série je Galaxy S24 Ultra, ktorý každoročne predstavuje to najlepšie, čo Samsung dokáže v danom segmente ponúknuť. S novou generáciou vlajkových telefónov spoločnosti Samsung bolo na trh uvedené aj nové ochranné sklo Gorilla Glass Armor, ktoré chráni prednú časť Galaxy S24 Ultra. Ide tak o prvý model, ktorý túto ochranu dostal. Sklo Gorilla Glass Armor je podľa testov spoločnosti Corning štyrikrát odolnejšie voči mikroškrabancom a každodennému opotrebovaniu ako bežné minerálne sklo. 

Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy S24 Ultra

Hoci toto tvrdenie v štýle “papier znesie” je veľmi sľubné, tak používateľov smartfónov skôr zaujíma ich odolnosť v reálnom živote. Aj preto Galaxy S24 Ultra prešiel tvrdým testom YouTube kanála PBKreview, ktorý ho vystavil tvrdým pádom a škrabancom.

Telefón bol počas testu niekoľkokrát spustený displejom priamo na betón, ale na pády bol testovaný aj titánový rám a zadná časť telefónu. Už prvý pád na prednú časť spôsobil menšie škrabance na ráme a malú prasklinu na ochrannom skle Gorilla Glass Armor. Zadná stena však prežila pády bez výraznejšieho poškodenia.

Zvýšenú pozornosť si zaslúži aj nový titánový rám, ktorý prežil “stret” s vŕtačkou, zatiaľ čo 6,8-palcový rovný displej so sklom Gorilla Glass Armor vyviazol z kamenného a prašného kúpeľa bez zjavného poškodenia a ďalších škrabancov. Za pozornosť rozhodne stojí aj moment, keď Galaxy S24 Ultra pri páde na hranu spravil do betónu malú ryhu. Telefónu sa samozrejme nič nestalo.

Viac už prezradí video:

Zdroj: PBK Reviews/YouTube

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.