Trend je daný.

Veľa používateľov smartfónov sa roky nevedelo zmieriť s narastajúcim uhlopriečkami smartfónov, avšak uplynulé mesiace naznačujú, že kompaktné modely sú celkom na ústupe. Pokým Galaxy S23 si ešte zachoval pomerne kompaktné rozmery vďaka uhlopriečke displeja na úrovni 6,1 palca, tak displej tohtoročného základného modelu série Galaxy S24 mierne podrástol na 6,2 palca. Správa z portálu GSMArena pritom naznačuje, že displej modelu Galaxy S25 bude ešte väčší.

Ten by mal mať na základe správy kórejského blogera až 6,36 palca, čo predstavuje ďalšie významné zväčšenie rozmerov displeja základného modelu vlajkovej série Galaxy S pre rok 2025. Pokiaľ je vám uhlopriečka 6,36 palca odniekiaľ známa, tak sa nemýlite. Aj Xiaomi sa rozhodlo pri modeli Xiaomi 14 použiť panel s týmito rozmermi, čiže zdá sa, že práve sa pozeráme na nový trend v rozmeroch “kompaktných” smartfónov.

Nedávne správy dokonca naznačili, že na trend nových kompaktných smartfónov nabehne aj Apple. Niektoré leaky totižto naznačujú, že práve pripravovaný iPhone 16 Pro by mal dostať 6,3 palcový displej, čo na druhej strane určite ocení veľa používateľov z konkurenčného tábora

Hoci trend rastúcich displejov je pochopiteľný z pohľadu konzumácie obsahu, tak pri modeli iPhone 16 Pro sa Applu pravdepodobne podarí presvedčiť veľmi veľa Android používateľov, aby prešli na “druhú stranu”. Pokým doterajšie malé iPhony používali 6,1 palcové displeje a veľké 6,7 palcové displeje, čo nemuseli vyhovovať každému, tak práve 6,3 palcový iPhone môže osloviť veľmi veľa Android používateľov, ktorí chcú smartfón tak akurát do ruky. 

Nedávno sme informovali, že spoločnosť Samsung v súčasnej fáze vývoja plánuje pre celú sériu Galaxy S25 používať vlastný čipset Exynos. Pracuje sa s teóriou, že ide o nepredstavený Exynos 2500, ktorý sa bude používať vo všetkých modeloch série Galaxy S25 na celom svete. Okrem toho sa dozvedáme, že Galaxy S25 a S25+ môžu získať rovnaký hlavný 50 Mpx senzor ISOCELL GN3, ktorý už bol použitý pri sériách Galaxy S23 a Galaxy S24. 

Zdroj: GSMArena, naver

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.