Rozruch okolo sedmičkových modelov Galaxy začal takmer vtedy, keď bol do predaja uvoľnený aktuálny rad Galaxy S6.

Už vtedy sa totiž začalo špekulovať, čo prinesie nová verzia. Najmä však o tom, ako bude vyzerať. Mnohí totiž nechápali prečo sa zrazu nedá vymeniť akumulátor a navyše slot na microSDHC kartu celkom chýbal. Kórejský výrobca hovoril o možnosti vymeniteľného zadného krytu viac ako o možnosti použiť náhradný akumulátor.

Exclusive-Galaxy-S7-Leak-Shai-Mizrachi-840x599_nowat

Ešte stále nie je celkom jasné, ako do bude so sériami S7. Hovorí sa, že výrobca použije overený koncept a pripraví tak oba modely, teda S7 a S7 edge. Edge však má byť podľa niektorých zdrojov väčší, čím vzniká otázka – ako to bude s verziou +. V tomto zatiaľ nie je jasno.

Pozrite si: 5 vecí, ktoré prinesie Samsung Galaxy S7

https://twitter.com/evleaks/status/693174249545187333/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Podľa uniknutých obrázkov, ktoré poskytol Evan Blass, je vidieť niekoľko rozdielov pripravenosť Samsungu s konceptom oboch modelov. Teda bežného a so zahnutým displejom. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o umelo vytvorený render z Photoshopu. Podľa obrázku to vyzerá, že nový edge bude mať aj väčšiu šošovku fotoaparátu. Zaujímavosťou na tomto renderi je práve zdeformované tlačidlo na modeli vľavo.

Otázkou je či ide o „fakt“ pravosti alebo len demo render či podľa fotky nižšie jeden z prvých vyrobených modelov.

Všimnúť si ale môžeme tieto rozdiely:

  1. Tlačidlo Domov má iný tvar ako pri predchádzajúcej generácii
  2. Vyzerá to, že telefóny sú v čiernej farbe, zatiaľ čo minuloročné išli jasne do tmavo modrej
  3. Ďalšie otázky vznikajú ohľadne dátumu na zamknutej obrazovke. Či bude telefón predstavený až na MWC alebo skôr. Podľa našich informácií to bude ešte o niečo skôr ako na MWC.

Najaktuálnejší pravdepodobný vzhľad:

s7-s7-edge-2_nowat

Rozdiel je teda vo farbách a dostupných bude niekoľko. Minimálne nie je jasné, ako to bude s čiernou farbou, ktorá na tomto obrázku vyzerá skôr ako tmavosivá. Nasvietenie renderu sa dá upraviť, no pravdepodobne bude v začiatku viac farebných kombinácií. Na tomto obrázku však majú fotoaparáty rovnakú veľkosť.

samsung-galaxy-s7-render-cad-1000x556_nowat

Takisto sa vedie diskusia ohľadne nabíjacieho portu. Na obrázkoch to zatiaľ vyzerá na použitie starého microUSB portu, no nie je celkom zrejmé. Ako vidno, jednotlivé obrázky telefónu sa neustále od seba líšia, pričom každý nový je 100% pravý a zaručený. Tipujme, že Samsung použije moderný USB-C port, ale netrúfame si odhadnúť, ako sa k tomu firma postaví. Najmä ak v minulosti použila USB 3.0 u staršieho modelu Galaxy S5 a v šestke sa vrátila späť k microUSB 2.0 portu.

Zdroj: Android Authority

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.