Pokiaľ sa rozhodnete pre kúpu čerstvej vlajkovej lode od Samsungu, budete majiteľmi smartfónu s aktuálne najlepším displejom na trhu. Toto tvrdenie priniesol uznávaný portál DisplayMate, ktorý sa dlhé roky špecializuje na dôkladné testy displejov rôznych zariadení.

Odborníci z DisplayMate si najnovšie vo svojom laboratóriu posvietili na kvalitu displeja Samsungu Galaxy S8. Pri testovaní použili menšiu 5,8″ verziu s rozlíšením displeja 2960 × 1440 px a hustotou 570 ppi. Väčšia verzia, označovaná znamienkom plus s  6,2″ uhlopriečkou displeja, má totožné rozlíšenie a 529 ppi. Výsledkom testovania je potvrdenie domnienky, že používatelia nedávno predstavenej novinky budú mať čo dočinenia s absolútnou špičkou, minimálne čo sa displeja týka. Čo je na tomto displeji také jedinečné?

Tzv. Sub–Pixel Rendering. Pre lepšie pochopenie treba najprv v skratke uviesť, že jednotlivé pixely na displeji sa skladajú z troch rôznych subpixelov. Červených, modrých a zelených. Na rozdiel od klasického displeja sa pri novom Samsungu tieto 3 subpixely nezväzujú do jedného bodu, ale každý z nich je osvetľovaný samostatne. To znamená až trojnásobne vyššie rozlíšenie, než na aké sme zvyknutí pri displejoch používajúcich bežný Pixel Rendering. To však nie je všetko. Červené, modré a zelené subpixely na Galaxy S8 majú rozdielnu veľkosť, pričom modré sú najväčšie a zelené najmenšie. Červené a modré sú diamantového tvaru. Vďaka tomu vytvárajú symetrický tvar pod uhlom 45°, čo umožňuje horizontálne, vertikálne i diagonálne usporiadanie do tvaru, ktorý znižuje nežiadúci aliasing.

Samsung Galaxy S8 je zároveň prvým smartfónom na svete, ktorého Infinity displej je certifikovaný UHD alianciou MOBILE HDR PREMIUM. Jeho displej podáva skutočne sýte farby i kontrast. Od výroby má nastavené rozlíšenie „len“ na Full HD+, ale v nastaveniach si ho viete zmeniť na WQHD+.

Zdroj: Android Authority