Spoločnosť Samsung predstavila dve nové farebné verzie svojej vlajkovej lode Galaxy S9 a Galaxy S9+.

Doplnené 17. 5. 2018: Na Slovensku bude nová farba Sunrise Gold k dispozícii len pri modeli Galaxy S9+ v 256 GB verzii, a to od polovice júna za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 049 eur. Variant Burgundy Red na európskom trhu dostupný nebude.

Pôvodný článok 16. 5. 2018: Farebné prevedenia Burgundy Red a Sunrise Gold budú tak novými sviežimi prírastkami v modelovom rade Galaxy S9.

Neskoršie predstavenie aktraktívnych farieb sa stáva pomaly tradíciou veľkého počtu výrobcov. Majú tak dopomôcť podpore predaja už vydaných smartfónov. Zatiaľ nie sú známe dostupnosti týchto nových farebných verzií. Pri farebnom prevedení Burgundy Red sa budete musieť pravdepodobne aspoň dočasne zmieriť s tým, že bude dostupné zatiaľ iba v Kórei a Číne.

Na predom určené trhy sa dostane od júna aj verzia Sunrise Gold. Tá by mala byť už pre Slovákov dostupnejšia. Oficiálne sa bude dovážať aj na trh do Nemecka. Zlaté prevedenie bude možné zakúpiť ešte v niekoľkých krajinách po celom svete.

Tieto nové atraktívne farebné prevedenia doplnili existujúce farby Midnight Black, Titanium Grey, Coral Blue a Lilac Purple. Celkovo sa tak  duo Galaxy S9 / S9+ ponúka už v šiestich farbách.

Samsung informoval, že farebné prevedenie Sunrise Gold ponúka saténový lesk, ktorý zahaľuje smartfón v pokojnej žiare a záblesku. Presne nevieme čo tým chcel Samsung povedať, ale aj my sme na túto verziu zvedaví.

Zdroj: tech radar

Prečítajte si aj:

Fototest: Samsung Galaxy S9+ vs. iPhone X vs. Huawei Mate 10 Pro. Aký je prínos duálnej clony?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.