Predstavenie novej vlajkovej lode, spustenie predobjednávok aj predaja.

Samsung Galaxy S9 bude oficiálne predstavený na výstave MWC v Barcelone. Potvrdil to šéf mobilnej divízie Samsungu. Ostatné dôležité dátumy ostávajú tajomstvom, avšak podľa známeho leakera Evana Blassa si Galaxy S9 budete môcť predobjednať od 1. marca a telefón sa začne predávať 16. marca.

Tieto dátumy korešpondujú s časovým odstupom, ktorý sprevádza predstavenie každej vlajkovej lode Samsungu. Naposledy, v prípade Galaxy Note8, bol telefón predstavený 23. augusta, do predaja sa dostal v polke septembra.

Samsung Galaxy S9 a S9+ budú vylepšené verzie tohtoročných vlajkových lodí S8 a S8+. Ponúknu prakticky totožný dizajn, hoci, podľa niektorých dohadov by mohol byť rámik pod displejom ešte o niečo menší. Zariadenia budú mať vo výbave procesor Snapdragon 845 alebo Exynos 9810 v závislosti od regiónu a vylepšené Super AMOLED displeje s uhlopriečkou 5,8 a 6,2 palca. Novinky by tiež mali ponúknuť snímač odtlačkov prstov pod fotoaparátom (tak je tomu aj v prípade novinky Galaxy A8), ktorý by mal byť minimálne vo verzii S9+ duálny. Z ďalších funkcií sa spomína najmä vylepšený 3D senzor na rozpoznávanie tváre.

K dátumom, ktoré aktuálne kolujú internetom, máme iba jednu pripomienku. Predstavenie telefónu by malo podľa Blassa prebehnúť 26. februára, čo je pondelok a prvý deň výstavy MWC. Samsung však doteraz vždy usporadúval svoje tlačové konferencie v nedeľu večer, počas tzv. nultého dňa MWC. A ten tento rok pripadne na 25. februára. Nepredpokladáme, že sa to zmení, je však možné, že Blassove dátumy berú do úvahy časovú zónu pre Južnú Kóreu. Predstavenie Galaxy S9 bude v nedeľu večer v Európe a v tom čase už bude v Kórei pondelok 26. február.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S9 by mal byť predstavený vo februári 2018 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit