Pred viac ako rokom bol predstavený tablet Samsung Tab S3.

Nie je teda žiadnym prekvapením, že spoločnosť pripravuje jeho nástupcu a rozšíri populárny rad tabletov o nový model. Najnovšie úniky naznačujú niekoľko významných vylepšení.

Celkový dizajn by sa oproti predošlej generácii nemal výrazne meniť. Pri Tab S3 bola použitá obrazovka s 9,7” uhlopriečkou a pomerom strán 4:3, pričom Tab S4 by mala mať 4K Super Amoled displej už s uhlopriečkou 10,5” a pomerom strán 16:10.

Pre zachovanie atraktivity tabletu aj v roku 2018 je priam žiadúce zmenšenie šírky rámikov okolo displeja. Tab S4 bude obsahovať menšie rámčeky okolo displeja, ale je to na úkor fyzického domovského tlačidla a aj tých kapacitných. Všetky tieto ovládacie prvky sa presunuli na displej. Nový Samsung tablet nebude mať domovské tlačidlo v displeji citlivé na tlak (po vzore Glaxy S8 a S9).

Samsung Galaxy Tab S4 bude pravdepodobne obsahovať aj IRIS – skener dúhovky. Očakáva sa aj podpora dokovacej stanice Samsung Dex, ktorá umožní tabletu po pripojení externej obrazovky poskytnúť používateľský zážitok na úrovni PC.

Podľa očakávaní bude nainštalovaný Android 8.1 Oreo, ktorý bude doplnený nadstavbou Samsung Experience 9.5. Srdcom tabletu by mal byť Snapdragon 835, ktorý bude doplnený 4 GB RAM a 64 GB ROM pamäte s možnosťou rozšírenia pomocou MicroSD kariet. Pri novinke sa očakáva vodeodolnosť podľa IP 68.

V súčasnej dobe môžu záujemcovia o Samsung Galaxy Tab S4 očakávať, že sa tablet predstaví na prelome augusta a septembra na výstave IFA 2018 v Nemecku, spolu s novým príslušenstvom v podobe Book Cover Keyboard.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Nové inteligentné hodinky od Samsungu nebudú nakoniec využívať WearOS

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.