Kórejská spoločnosť nečakane uviedla nový odolný smartfón série XCover.

Novinka vďaka vylepšeným tlmiacim zónam dokáže odolať pádom z výšky až 1,5 m. Má tiež odolnosť podľa certifikátov IP68 a MIL-STD810H. Zariadenie má rozmery 147,1 × 71,6 × 9,2 mm a je vybavené malým 5,3-palcovým LCD displejom s rozlíšením HD+. Biometrické zabezpečenie poskytuje 5 Mpx selfie fotoaparát zabudovaný v ráme nad displejom. Funkcia push-to-talk umožňuje používať XCover 5 ako vysielačku s aplikáciou Microsoft Teams. Tlačidlo XCover Key je tiež možné prispôsobiť na spustenie ľubovoľnej aplikácie.

Vďaka funkcii Samsung Knox Capture sa hlavný 16 Mpx fotoaparát premení na skener čiarových kódov, ktorý je možné využívať v priemysle. V telefóne je nainštalovaný Android 11 so všetkými bezpečnostnými funkciami Knox, takže dokáže uchovávať a pracovať s citlivými informáciami. Telefón poháňa čipset Exynos 850, ktorému sekundujú 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

Batéria s kapacitou 3 000 mAh je používateľsky vymeniteľná. Je ju možné nabíjať výkonom 15 W cez USB-C port alebo pomocou kolísky, ktorá sa pripája k dvom pogo pinom. Vďaka NFC môže byť telefón použitý na rôzne bezkontaktné operácie. Telefón bude v závislosti od regiónu k dispozícii v konfigurácii s jednou alebo dvoma SIM kartami. Samsung Galaxy XCover 5 sa dostane do predaja tento mesiac na vybraných trhoch v Európe, Ázii a Latinskej Amerike. Neskôr sa rozšíri do ďalších regiónov.

Vo Veľkej Británii sa XCover 5 začne predávať už 12. marca a bude k dispozícii online v obchode Samsung za 330 libier. V Belgicku by mal byť telefón už teraz k dispozícii za 290 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia CAT S52: Najkrajší z odolných smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.