Samsung má mať veľké plány so skladateľnými modelmi, Galaxy Z Flip6 má byť dôkazom.

Nové skladateľné smartfóny od spoločnosti Samsung by mali prísť na trh už v júli. Predstavenie, ktoré má prebehnúť v Paríži pri príležitosti Letných olympijských hier, bude pravdepodobne odhaľovať dva nové modely, medzi ktorými bude ako Galaxy Z Fold6, tak aj Galaxy Z Flip6. Juhokórejský gigant má tento rok pracovať na skladateľných zariadeniach viac ako kedykoľvek v minulosti, pretože ešte donedávna mal pracovať aj na lacnejšej verzii modelu Fold. Ten sa však pravdepodobne odložil až na ďalší rok.

Ak ste však čakali na veľké predstavenie noviniek v segmente skladateľných smartfónov od Samsungu, nemusíte ešte vešať hlavu. Tohtoročná séria „skladačiek“ bude nabitá novinkami, čo dokazuje aj posledný únik informácií. Galaxy Z Flip6 má totiž vsadiť na nový displej, ktorý môže byť odolnejší.

Samsung Galaxy Z Flip6 v znamení zmien

Modely zo série Galaxy Z Flip doteraz využívali displeje, ktoré boli vytvorené z ultra tenkého skla. To by sa však malo v generácii tohtoročných smartfónov zmeniť na hrubšie a Galaxy Z Flip6 by mohol ponúknuť sklo hrubé 50 mikrónov. Len pre porovnanie, predchádzajúca generácia smartfónu vsadila na sklo hrubé 30 mikrónov, čo je výrazný rozdiel v tomto parametri.

Zdroj: TOUCHIT
Galaxy Z Flip5

Zmena hrúbky displeja zrejme umožní jeho vyššiu tvrdosť a tiež menšie záhyby. Displej by tak mohol byť sám o sebe odolnejší, pánt však bude v Galaxy Z Flip6 pravdepodobne rovnaký ako v predchádzajúcej generácii. Model Galaxy Z Flip7, ktorý príde na trh v roku 2025, by však mohol ponúknuť viacero zmien.

S príchodom Samsungu Galaxy Z Flip7 by mohol výrobca vsadiť na nový a vylepšený pánt ako aj na novú štruktúru ultra tenkého skla. Rovnako však existujú dohady, že toto sklo by mohlo byť ešte hrubšie budúci rok, zatiaľ to potvrdiť nevieme. V rámci špekulácií sa však uvádza, že hrubšie sklo je podmienkou pre nový pánt.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.