Tento augustový termín sme očakávali už dávnejšie. 

Neskôr však boli tieto správy označené ako nepravdivé. Dnes oficiálny účet spoločnosti na Twitteri potvrdil, že Galaxy Z Fold 2 bude predsalen predstavený 5. augusta. Oficiálny účet Samsung UK zverejnil tweet, obsahujúci aktualizovaný vzhľad loga v tvare motýľa, použitého pri prvom Galaxy Fold. Odkazuje na „nový vzhľad“ s dátumom 5. augusta. Motýľ tiež znázorňuje novú bronzovú farbu.

Samsung Galaxy Z Fold 2 (SM-F9160) bude vybavený čipsetom Snapdragon 865, 12 GB RAM, 256 GB alebo 512 GB úložného priestoru. Vnútorný displej bude mať uhlopriečku 7,7- palca a bude pokrytý UTG sklom. Vonkajší zobrazovací panel bude mať uhlopriečku 6,23-palca. 

Z hardvérovej výbavy za zmienku tiež stojí batéria s kapacitou 4365 mAh (2090 mAh + 2275 mAh), ktorá podporuje 25 W rýchle nabíjanie. Smartfón príde s podporou 5G. Fotoaparát bude kombináciou jedného 64 Mpx teleobjektívu a 16 Mpx ultraširokouhlého objektívu. Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx. Okrem Galaxy Z Fold 2 by sme mali spoznať aj ďalšie modely: Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Note20 Ultra, Samsung Galaxy Buds Live TWS a nové tablety. 

Spočiatku sa predpokladalo, že 5. augusta bude predstavený aj model Samsung Galaxy Z Flip 5G. Spoločnosť však dnes vydala oficiálne vyhlásenie a uviedla, že tento skladateľný smartfón príde už 22. júla.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Nové vydanie TOUCHIT už v predaji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.