Stále sa budú môcť synchronizovať vaše dáta, no potrebujete migrovať na OneDrive.

Samsung má viditeľnú spoluprácu s Microsoftom, čo uviedol už v minulosti. Teraz sa ale podmienky menia a svoju cloudovú službu prestane poskytovať. Server ghacks.net uvádza ďalšie detaily.

Doteraz ste mali možnosť stále využívať cloud od Samsungu (hoci technicky už boli dáta na serveroch Microsoftu). Služba bola do kapacity 5 GB zadarmo, mohli ste si ale kúpiť predplatné s vyšším objemom dát.

Najbližšie budú platiť tieto zmeny a budú rozdelené pre používateľov do dvoch skupín. Takto si ich definoval Samsung a odstávka bude prebiehať postupne.

samsung terms

  1. október 2020 (Skupina 1) / 1. december 2020 (Skupina 2):

Noví zákazníci (napríklad pri kúpe telefónu) už nebudú môcť cloudové služby Samsungu využiť. Bude dostupná migrácia dát na OneDrive alebo možnosť si dáta stiahnuť na iné miesto.

  1. apríl 2021 (Skupina 1) / 1. jún 2021 (Skupina 2):

Koniec služieb synchronizácie galérie a disku Samsungu. Zároveň je tu koniec možnosti migrovať na OneDrive. Prémiové predplatné bude stále trvať, avšak bude zrušené na Ďalšie obdobie. Posledná platba bude zákazníkovi vrátená.

  1. jún 2021 (Skupina 1) / 31. august 2021 (Skupina 2):

Stiahnutie vašich dát z galérie alebo Disku už nebude možné.

Vo výsledku nie je tento proces nijako problémový. Je potrebné myslieť na to, že treba povoliť migráciu na OneDrive. Smartfóny vás na to upozornia a stačí prepojiť synchronizovanie s OneDrive.

Mnohí to už možno máte aktívne z minulosti. Dáta v galérii si stačí uložiť do telefónu alebo počítača, podobne aj zo služby Disk od Samsungu.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

OneDrive: Ako skenovať dokumenty cez telefón?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.