Fotoaparáty so 600 megapixelmi v blízkej budúcnosti vraj čakať nemáme. 

Kvalita fotografií zo smartfónov je pre veľa používateľov veľmi dôležitá. Samsung pred časom zvolil iný prístup ako konkurenti Apple a Google. Súčasný TOP model Galaxy S21 Ultra prichádza s novým snímačom ISOCELL Bright HM3 a rozlíšením 108 Mpx. Aj keď ide oproti predchádzajúcemu modelu Galaxy S20 Ultra o určitý posun, v skutočnosti to S21 Ultra neposunulo v kvalite výsledných fotografií výrazne ďalej. Spoločnosti Apple a Google sa viac, ako na zvyšovanie počtu megapixelov, zameriavajú na softvérov. Samsung môže do budúcnosti prijať rovnakú stratégiu.

Leaker Ice Universe pritom uviedol, že Samsung namiesto bezhlavého navyšovania megapixelov pristúpi k racionálnejšiemu výberu senzorov smartfónov. Ďalšie podrobnosti pritom zostávajú neznáme. 

Samsung pritom už dávnejšie uviedol, že má v pláne predstaviť senzor s rozlíšením 600 Mpx, ale ešte koncom roka 2020 bol príliš veľký pre použitie v mobilných telefónoch. Objavilo sa aj niekoľko náznakov o príprave 200 a 250 Mpx senzorov. Nateraz nevieme, či nová stratégia pozastaví vývoj týchto senzorov s vysokým rozlíšením.

Za povšimnutie určite stojí aj fakt, že Samsung si k spolupráci prizval japonskú spoločnosťou Olympus. Prvé ovocie tejto spolupráce by sa malo objaviť už v modeli Galaxy Z Fold 3. Neskôr by sme sa mali dočkať aj novej stabilizácie, ktorá sa objaví v modelovom rade Galaxy S22.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung plánuje zlepšiť kvalitu svojich fotoaparátov. Pomôcť má Olympus

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.