Spoločnosť Samsung práve vydala aplikáciu pre Android, ktorá bola vytvorená s dvoma cieľmi.

Umožňuje vám šetriť dáta, keď prehliadate web a zvyšuje aj zabezpečenie. Aplikácia nesie názov Samsung Max a dnes si ju môžete stiahnuť z obchodu Google Play.

Ako funguje Samsung Max? Jednou z hlavných funkcií aplikácie je zníženie toku množstva údajov bez toho, aby to zhoršovalo používateľský zážitok. Aplikácia vie komprimovať webové stránky, fotky a médiá ku ktorým pristupujete cez webový prehliadač alebo iné aplikácie.  V konečnom dôsledku to nebude mať žiaden vplyv na zobrazovaný obsah.

Spotrebujete tak hlavne menej mobilných dát. Aplikácia navyše dokáže poukázať na aplikácie, ktoré vám odkrajujú nadmerne z dátového balíčka a umožní ich odpojenie od siete.


Navyše Samsung Max môže zašifrovať vaše údaje, ak sú odosielané cez nezabezpečené siete Wi-Fi. Funkcia sľubuje bezpečnejší prístup na web pomocou blokovania trasovania a maskovania DNS, či už cez mobil alebo domácu bezdrôtovú sieť.

Samsung Max bude od 23. februára ponúkaná ako bezplatná aplikácia, ktorá nahradí službu Opera Max. Tí, ktorí už používajú tento produkt, môžu očakávať, že bude aktualizovaný spoločnosťou Samsung.

V prípade kompatibility je potvrdené, že Samsung Max funguje na telefónoch Samsung Galaxy J a Samsung Galaxy A. Môžeme predpokladať, že telefóny Galaxy S by mali byť tiež kompatibilné so službou. Ne-Galaxy telefóny však nemusia byť podporované.

Stiahnite si Samsung Max do svojho zariadenia Samsung Galaxy:

App Store

Dajte nám vedieť do komentárov pod článkom, či vám aplikácia funguje, a ako ste s ňou spokojní.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Ochrana on-line platieb

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.