Beta program novej verzie používateľského prostredia bol sprístupnený v polovici septembra.

Aktuálne bola vydaná v poradí už 3. beta verzia One UI 4, ktorá je dostupná s novou aplikáciou počasia, vylepšenými animáciami a v neposlednom rade aj odstránenými reklamami, čo je pre veľa používateľov dobrá správa. Aktualizácia je momentálne dostupná v Južnej Kórei. 

Kórejská spoločnosť ešte koncom augusta predstavila beta program používateľského rozhrania One UI 4, ktorý je založený na Androide 12. Prvé zariadenia, ktoré sa mohli do programu zapojiť, boli smartfóny série Galaxy S21. Pokým štart beta testu bol v domovskej krajine, neskôr sa rozšíril aj do ostatných, medzi ktorými nechýba USA, Nemecko, India a Veľká Británia.

Okrem dostupnosti nových funkcií Androidu 12, a pridania noviniek priamo od Samsungu, nová beta verzia obsahuje aj niekoľko opráv chýb, vrátane opravy nevynúteného zatvárania používateľského rozhrania. Taktiež bol zmenený efekt posúvania, aby čo najviac zodpovedal prostrediu systému Android 12.

Po čerstvom vydaní v Južnej Kórei očakávame, že v nasledujúcich dňoch sa One UI 4 beta 3 rozšíri aj do ďalších krajín, v ktorých je beta program dostupný. Aktualizácia končiaca písmenami ZUJB bude používateľom dostupná prostredníctvom OTA.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.