Nová beta verzia obsahuje viacero vylepšení. Zdá sa však, že Samsung sa rozhodol odstrániť jednu obľúbenú funkciu.

Zdá sa, že testovanie používateľského rozhrania One UI 5.0 ide podľa plánu. Očakávame, že prvé telefóny ho spolu s Androidom 13 obdržia ešte tento mesiac. Pripomeňme si, že už dlhší čas je vydaná tretia beta verzia, čiže sme netrpezlivo čakali na jej pokračovanie. Portál AndroidCentral informuje, že konečne sme sa dočkali aj štvrtej beta verzie, ktorá je už dostupná pre modelový rad Galaxy S22.

Podľa očakávania je aj táto nová beta verzia dostupná v USA, ale neskôr sa dostane aj do iných krajín. Rozhranie One UI 5.0 je založené na systéme Android 13 a prináša opravy niektorých známych chýb. Súčasťou beta verzie je bezpečnostná aktualizácia z októbra 2022. Samsung v tejto verzii systému opravil aj otravné chyby, ako napríklad automatické spúšťanie režimu spánku, a ďalšie, ktoré spôsobovali nepretržité pípanie a vibrácie zariadenia.

Okrem toho boli opravené aj staršie problémy, ktoré znemožňovali správne fungovanie funkcie Object Eraser a funkcie vibračnej spätnej väzby pri používaní gesta Domov, ako aj pády funkcie S Pen Air Command. Vylepšenia sa dostali do aplikácie Galéria. Prekvapením však je zrušenie podpory viacerých používateľov. Dúfame však, že Samsung ju nakoniec vráti späť. Je potrebné poznamenať, že niektoré chyby doteraz neboli odstránené. To je však údel beta verzií. 

Koncom septembra sme informovali, že majitelia vybraných telefónov Galaxy sa Androidu 13 dočkajú ešte tento rok. Samsung okrem toho potvrdil dátum konania konferencie SDC 2022. Tá začne už 12. októbra. Práve na nej odznejú hlavné softvérové vylepšenia ekosystému Galaxy a rozhrania One UI 5.0.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.