One UI 6.1.1 medzitým mieri do prvých Galaxy smartfónov.

One UI bolo predstavené v roku 2018 spolu s Androidom 9. V týchto dňoch však vrcholia práce na verzii One UI 7, ktorá je založená na Androide 15. Vzhľadom na bližšie nešpecifikované problémy sa musia fanúšikovia Galaxy smartfónov zmieriť s tým, že prvá verejná beta One UI 7 bude uvedená opäť o niečo neskôr. Na druhej strane je známe, že One UI 7 bude jednou z najväčších aktualizácií, ktoré Samsung za ostatné roky vydal

Samsung mal vydať prvú verejnú beta verziu One UI 7 už na prelome mesiacov júl a august, ale vydanie odložil, pretože bola nestabilná a obsahovala veľa chýb. Rovnako sa stále čaká aj na širšie vydanie aktualizácie na One UI 6.1.1, pričom aj v tomto prípade ide o jednu z väčších aktualizácií, ktorá má položiť základy funkčnosti pre One UI 7. 

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Modely Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra dostanú One UI 7 medzi prvými

S blížiacim sa koncom letných prázdnin prichádzajú ďalšie nie príliš pozitívne správy. Portál Sammobile informuje, že Samsung verziu One UI 7 Beta nestihne vydať v auguste, čo znamená, že vydanie sa odkladá na september. Stále však nie je známy presný dátum, ale série Galaxy Z Fold6, Z Flip6 a S24 budú medzi prvými, ktoré túto testovaciu verziu získajú.

Neskoré vydanie One UI 7 Beta s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí s pomalým zavádzaním aktualizácie na OneUI 6.1.1, ktorá sa iba v týchto dňoch dostáva do prvých smartfónov na vybraných trhoch ako je Nemecko, USA, Južná Kórea alebo Spojené kráľovstvo. 

Samsung One UI 7Zdroj: GizChina
Samsung One UI 7 bude jednou z najväčších aktualizácií

Obmedzená dostupnosť sa však bude spočiatku týkať aj verzie OneUI 7 Beta. Nová verzia by mala byť k dispozícii v siedmich krajinách vrátane Južnej Kórey, Číny, Nemecka, Indie, Poľska, Spojených štátov a Spojeného kráľovstva. V tomto prípade sa však očakáva postupné nasadzovanie, aby sa Samsung vyhol plošným problémom. Beta program sa neskôr rozšíri aj na ďalšie trhy.

Zostáva už iba dúfať, že očakávané vydanie finálnej verzie One UI 7 koncom októbra nebude výrazne ovplyvnené neskorším vydaním beta verzie.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.