Obsah pre virtuálnu realitu je dôležitý.

Pokiaľ vlastníte niektorú z vlajkových lodí značky Samsung z minulého roka, zariadenie Gear VR je najlepší spôsob, ako vyskúšať virtuálnu realitu. Kvalita dostupného obsahu je vďaka spolupráci so spoločnosťou Oculus na vysokej úrovni a presahuje možnosti bežného obsahu pre kartónové okuliare Cardboard. Okrem videí a hier sú v ponuke obchodu aj zážitkové videá, tzv. experiences.

Práve tie chce Samsung vyrábať. Spoločnosť pre tento účel otvorila filmové štúdio v New Yorku. Hoci bližšie nešpecifikovala, v akom objeme a dĺžke bude obsah pre virtuálnu realitu dostupný, je to jasný dôkaz toho, že Samsung chce virtuálnu realitu podporovať aj nad rámec predávania samotných zariadení.

Spoločnosť takisto nedávno oznámila súťaž, ktorej cieľom bolo vytvoriť 60-sekundové videá, prispôsobené pre VR. Výsledkom súťaže je 5 víťazných videí, ktoré by sa mali čoskoro objaviť v ponuke obchodu Oculus pre Gear VR. Mimochodom, jedno z videí sa odohráva v Budapešti.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit