Finálna verzia okuliarov VR od Samsungu sa u nás začne predávať začiatkom budúceho roka.

Samsung v minulosti vydal dve verzie tzv. „Innovator Edition“ okuliarov Gear VR. Tie boli určené pre smartfón Galaxy Note 4 a neskôr pre Galaxy S6. Aktuálne sa na trh chystá univerzálnejšia a finálna verzia okuliarov, ktorá podporuje telefóny Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5. Podľa pôvodných informácií sa mala začať predávať začiatkom novembra. Vo svete sa však dostala do predaja počas týchto dní a u nás sa oneskorí. Je možné, že okuliare sa na Slovensku začnú predávať až začiatkom budúceho roka. Cena bude 129 EUR.

Gear VR využíva vlastný obchod s aplikáciami Oculus Store. Ten sa nainštaluje do smartfónu Samsung po prvom pripojení telefónu k okuliarom. Inštalačný súbor iným spôsobom nezískate. Z používateľského hľadiska chválime čoraz viac aplikácií, ktoré sú dostupné v Oculus obchode. Počet položiek za posledné 4 mesiace (okuliare sme pôvodne testovali v júli a naposledy sme sa s nimi hrali na NAY touchIT live v Nitre) viditeľne zvýšil. Aj kvôli tomu považujeme Samsung Gear VR za najlepšiu „mobilnú“ virtuálnu realitu, ktorá je aktuálne dostupná na trhu.

Používanie okuliarov Gear VR je naozaj také jednoduché, ako to prezentuje reklamné video

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit