Kategórie smartfónov sa líšia v detailoch, ktoré sú častokrát zásadné.

Vlajkové lode sérií Galaxy S a Note sú dlhé roky vybavené optickou stabilizáciou obrazu (OIS). Avšak podľa najnovšej správy pochádzajúcej priamo z Južnej Kórei môžeme očakávať, že touto funkciou budú čoskoro vybavené aj viaceré modely série Galaxy A. Malo by ísť o vyššie modely radu, ktoré budú predstavené v roku 2021.

galaxy S20

Nebude to pritom po prvýkrát, čo Samsung zaradí optickú stabilizáciu do série Galaxy A. Početné zastúpenie tejto funkcie bolo pritom už v roku 2016, kedy optickú stabilizáciu mali až 4 modely série. Jej opätovné zaradenie bude predovšetkým z dôvodu zvyšujúcej sa konkurencie v segmente strednej triedy.

Aj predaj vlajkových lodí od Samsung nie je tento rok najlepší, takže plán zaradiť zaujímavé funkcie, ako napríklad OIS do zostavy smartfónov Galaxy A, je určite dobrým krokom.

Galaxy A71

Samsung Galaxy A71 bez OIS

Samsung zatiaľ oficiálne nepotvrdil zaradenie optickej stabilizácie do série Galaxy A, ale očakáva sa, že model Galaxy A72 bude jedným z prvých smartfónov v rade, ktorý budúci rok príde s touto funkciu. Nasledovať by ho mali modely Galaxy A82 a A92.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Aké slúchadlá vybrať na športovanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.