Smartfón to mal od svojho predstavenia k uvedeniu na trh pomerne zložité.

Od svojho predstavenia sa toto zariadenie stretávalo s viacerými konštrukčnými nedostatkami a pomerne dlho sa ani nevedelo, aký osud Galaxy Fold vlastne čaká. Po pol roku sa skladateľný Galaxy Fold konečne dostáva na trh, pričom od septembra sa predalo už viac ako milión kusov.

V porovnaní s predajmi iných smartfónov výrobcu, alebo konkurencie, nemusí toto číslo vyzerať nejako vysoké. Nezabúdajme však, že ide o cenovo veľmi drahé zariadenie, ktoré sa k tomu nachádza v celkom novej kategórii smartfónov, na čo si budú musieť niektorí používatelia ešte zvyknúť a akceptovať ho.

A aj napriek všetkému existuje milión kupujúcich tohto odvážneho experimentu spoločnosti Samsung, čo znamená, že v budúcnosti sa do tohto segmentu môže zapojiť oveľa viac spoločností. Samsung zatiaľ zarobil okolo 2 miliárd dolárov iba z predaja Galaxy Fold, takže ide o typ zariadenia, ktoré by mohlo v budúcnosti obohatiť trh so smartfónmi, pretože aj o ne začína byť značný záujem.

Samsung očakáva, že v roku 2020 predá 6 miliónov týchto skladateľných zariadení a rovnako sa očakáva, že podobných “foldovbude budúci rok oveľa viac.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Fold sa začína predávať v Česku: Ako to bude na Slovensku?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.