Samsung v Česku spustil predobjednávky, v predaji bude od 13. decembra.

Samsung oznámil, že na českom trhu začína oficiálne predávať svoj skladateľný smartfón Galaxy Fold. V predaji bude od 13. decembra 2019, predobjednávky už bežia.

Galaxy Fold bude v predaji vo všetkých značkových predajniach v Česku a tiež aj na e-shope www.samsung.cz. Telefón bude k dispozícii v čiernej a striebornej farbe s 512 GB úložiskom. Cena je 53 999 Kč, teda približne 2130 eur.

Súčasťou balenia sú okrem telefónu aj slúchadlá Galaxy Buds, ochranný kryt a špeciálne poistenie náhodného poškodenia.

O oficiálnom spustení predaja na Slovensku sa zatiaľ nerozhodlo.

Skladateľný Galaxy Fold môžete používať v dvoch režimoch. V režime smartfónu je zariadenie zatvorené. Na prednej strane ponúka 4,6-palcový Super AMOLED displej s pomerom strán 21:9 a rozlíšením HD+. K dispozícii je tiež 10 Mpx selfie fotoaparát s clonou f/2,2. Jeho zadná strana neobsahuje displej, je vybavená trojitým fotoaparátom – 12 Mpx hlavným fotoaparátom, 12 Mpx teleobjektívom s 2× optickým zoomom a 16 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom.

V otvorenom režime získate tablet so 7,3-palcovou zobrazovacou plochou s rozlíšením QXGA+ a pomerom strán 4,2:3. Tento displej využíva dynamický AMOLED panel, ktorý majú vo výbave aj smartfóny Galaxy S10. Vo vnútri telefónu je tiež dvojitý selfie fotoaparát s hĺbkovým objektívom.

Galaxy Fold poháňa 7 nm procesor, ponúka 12 GB RAM a 512 GB úložisko typu UFS3.0. Telefón je vybavený dvoma batériami, dokopy má k dispozícii kapacitu 4380 mAh. Podporuje rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Samsung spustil predaj skladateľného smartfónu Galaxy Fold. Poznáme ceny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit