Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Limitovaná séria smartfónu Galaxy Z Flip6 je určená pre viac ako 17 000 športovcov, ktorí sa zúčastňujú parížskych hier, aby im pripomínala nezabudnuteľné zážitky

Spoločnosť Samsung Electronics, globálny partner olympijských a paralympijských hier, predstavila limitovanú sériu nového smartfónu Galaxy Z Flip6 s názvom Olympic Edition. Názov hovorí sám za seba – ide o exkluzívnu verziu pre všetkých športovcov zúčastňujúcich sa olympiády a paralympiády v Paríži 2024. Galaxy Z Flip6 Olympic Edition je ďalším krokom vo viac ako tridsaťročnej tradícii, v rámci ktorej Samsung podporuje olympijské a paralympijské hry pomocou špičkových inovácií.

V novom modeli pre Paríž 2024 sa vôbec po prvýkrát v rámci Olympic Edition predstavuje umelá inteligencia Galaxy AI. Vďaka nej si športovci môžu užívať jedinečné zážitky hneď od samotného príchodu do Paríža – telefón je plný predinštalovaných exkluzívnych služieb a užitočných aplikácií. Po prvýkrát v histórii je aj najnovší produkt značky Samsung k dispozícii športovcom ešte pred oficiálnym uvedením na trh. Galaxy Z Flip6 bude na olympiáde hrať aj ďalšiu dôležitú úlohu – ako prvý model zo série Olympic Edition sa pozrie aj na stupne víťazov.

Športovci sa môžu tešiť na kompaktné a univerzálne prevedenie nového modelu Galaxy Z Flip6, avšak v atraktívnom žltom variante zdobenom zlatými olympijskými kruhmi a paralympijskými agitos. Pri tvorbe dizajnu sa Samsung spojil s luxusným parížskym módnym salónom Berluti, ktorý navrhol aj oficiálnu garderóbu francúzskeho tímu pre úvodný ceremoniál olympiády. V tejto spolupráci vzniklo exkluzívne puzdro Flipsuit Case, ktoré bude súčasťou každého balenia limitovanej série. Puzdro z benátskej kože sa vyznačuje jedinečnou patinou a farebnou kombináciou inšpirovanou olympijskými kruhmi, čím podporuje olympijského ducha a hodnoty spojené s vynikajúcimi výkonmi a jednotou.

„Samsung posúva hranice mobilných technológií pri podpore olympijských a paralympijských hier a športovcov už skoro tridsať rokov,“ komentuje to Stephanie Choi, výkonná viceprezidentka a riaditeľka marketingu v divízii Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Sme radi, že môžeme predviesť najnovšie inovácie Galaxy aj športovcom na hrách v Paríži 2024 a ponúknuť im jedinečné zážitky s výkonným a inteligentným telefónom Galaxy Z Flip6 ešte pred jeho oficiálnym uvedením na trh. Teší nás, že naša technológia otvára športovcom nevídané možnosti od komunikácie s ostatnými až po vytváranie a zdieľanie nezabudnuteľných spomienok na Paríž a hry.“

Ešte lepší zážitok z Paríža 2024 vďaka prístrojom s umelou inteligenciou Galaxy AI

Za rozhodnutím ponúknuť najnovší prírastok do portfólia Galaxy športovcom na parížskych hrách ešte pred jeho oficiálnym uvedením na trh stojí zásadná rola technológie Galaxy v novej ére mobilnej komunikácie, produktivity a kreativity. Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ponúka široké spektrum užitočných inovácií, vďaka ktorým na športovcov počas hier čakajú jedinečné zážitky. Medzi tie najdôležitejšie patria nové komunikačné nástroje a funkcie, ktoré v Paríži poslúžia športovcom zo všetkých častí planéty:

  • Simultánny preklad hovorov v reálnom čase[i] – preklad prebieha priamo v telefóne, funguje pre 16 odlišných jazykov. Športovci tak môžu napríklad ľahko v rodnom jazyku volať na olympijské informačné linky alebo sa spojiť s miestnymi kontaktnými osobami. Funguje aj vo vybraných aplikáciách iných výrobcov.
  • Funkcia Tlmočník[ii] – simultánne tlmočenie živej konverzácie v reálnom čase, takže sa športovci môžu rozprávať s kolegami z iných krajín či s dobrovoľníkmi. Vďaka jedinečnému riešeniu s dvoma displejmi sa preklad zobrazí tak, že obaja partneri v rozhovore môžu stále hovoriť tvárou v tvár.
  • Funkcia Spisovateľ[iii] – telefón sám vytvára návrhy e-mailov a príspevkov na sociálne siete podľa zadaných kľúčových slov. Pri príspevkoch na sociálne siete dokáže navyše analyzovať štýl a tón doterajšej konverzácie, takže príspevok bude zodpovedať danému prostrediu.

Technológia Galaxy AI v Olympic Edition však športovcom pomáha aj pri príprave na súťaže, podporuje ich kreativitu a umožňuje zachytiť nezabudnuteľné spomienky na Paríž 2024:

  • Funkcia Okamžité spomalenie[iv] – športovci môžu natáčať, zdieľať a analyzovať svoje výkony v spomalených záberoch, čo je cenný nástroj pri vylepšovaní techniky.
  • Funkcia Asistent fotografií[v] – pomáha k lepším snímkam vďaka možnosti zmeniť veľkosť či polohu objektov v zábere, prípadne nechcené objekty odstrániť.

Vďaka predinštalovaným službám a aplikáciám sa olympiáda aj paralympiáda stane ešte zábavnejším zážitkom.

Aby sa nové telefóny športovcom v Paríži aj inde ľahšie používali, bude každý model Galaxy Z Flip6 Olympic Edition disponovať eSIM kartou 5G so 100 GB dát (v spolupráci s operátorom Orange) a medzinárodnou dvojročnou zárukou. Kvôli jednoduchšej orientácii v priestore a čase počas hier bude do výbavy patriť aj niekoľko oficiálnych aplikácií Medzinárodného olympijského výboru, napr. Athlete365[vi], Olympic Shop, Paris 2024 či Transport Accred App a v zozname kontaktov bude uložená informačná linka MOV.

V aplikácii Samsung Wallet[vii] zase športovci nájdu poukaz na nápoje zadarmo z predajných automatov v olympijskej a paralympijskej dedinke (v spolupráci s iným globálnym partnerom The Coca-Cola Company) a neobmedzenú bezplatnú kartu na hromadnú dopravu (v spolupráci so spoločnosťou Île-de-France Mobilités, IDFM), takže si budú môcť užívať cesty po Paríži a okolí.

Aby si športovci mohli svoje zážitky upraviť zábavným spôsobom na mieru, je súčasťou každého modelu Galaxy Z Flip6 Olympic Edition aj sada interaktívnych aplikácií s námetom tohtoročných parížskych hier. Medzi ne patrí PinQuest alebo Galaxy Experience na zbieranie a výmenu reálnych i digitálnych odznakov, oficiálna olympijská hra Olympic Go! alebo Galaxy Skateboard, nová hra, ktorej postavy tvoria Phryges, teda maskoti hier.

Okamihy slávy je možné zdieľať priamo zo stupňa víťazov

Stáť na olympijských alebo paralympijských stupňoch víťazov počas odovzdávania medailí a vychutnávať si splnenie celoživotného sna, to patrí k najemotívnejším a najdôležitejším okamihom v živote každého športovca. Tradične ich však nájdeme len na fotografiách akreditovaných médií, pretože športovci pri sebe pri ceremoniáli nesmú mať osobné veci vrátane telefónov. Preto všetky fotografie aj videozáznamy vznikajú z určitého odstupu a úplne chýbajú zábery z pohľadu samotných športovcov.

To sa tento rok vôbec po prvýkrát v olympijskej i paralympijskej histórii zmení – inteligentné telefóny Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition budú k dispozícii priamo na stupňoch víťazov, takže si najlepší športovci budú môcť robiť „víťazné selfie“. Špecializovaná technológia umožní triediť selfie zábery podľa jednotlivých športov a v reálnom čase ich uploaduje na platformu Athlete365, takže sa športovci môžu podeliť o jedinečné okamihy s rodinami a fanúšikmi.

Telefón Galaxy Z Flip6 Olympic Edition môžete vidieť v centrách Olympic™ rendezvous @ Samsung, napríklad na Champs-Elysees 125.


[i] Funkcia Simultánny preklad je k dispozícii iba v predinštalovaných aplikáciách Telefón a v niektorých aplikáciách tretích strán. Podpora sa môže v jednotlivých regiónoch líšiť. Pre niektoré jazyky sa vyžaduje stiahnutie jazykového balíčka. Dostupnosť služby sa môže líšiť podľa jazyka. Presnosť výsledkov nie je zaručená.

[ii] Funkcia Tlmočník vyžaduje prihlásenie k účtu Samsung. Pre niektoré jazyky môže byť požadované stiahnutie jazykového balíčka. Dostupnosť služby sa môže líšiť podľa jazyka. Presnosť výsledkov nie je zaručená. Dostupnosť a podporované funkcie sa môžu líšiť podľa krajiny, oblasti alebo operátora. Dostupnosť podporovaných jazykov sa môže líšiť.

[iii] Funkcia Spisovateľ vyžaduje pripojenie k sieti a prihlásenie k účtu Samsung. Dostupnosť služby sa môže líšiť podľa jazyka. Presnosť výsledkov nie je zaručená.

[iv] Funkcia Okamžité spomalenie je dostupná v aplikáciách Videoprehrávač a Galéria. Nemusí byť k dispozícii pri niektorých typoch videosúborov. Presnosť výsledkov nie je zaručená.

[v] Funkcia Asistent fotografií vyžaduje pripojenie k sieti a prihlásenie k účtu Samsung. Výsledkom spracovania pomocou funkcie Generatívnej úpravy je fotografia s rozlíšením až 12 Mpx. Pri ukladaní sa na výstupný obrázok pridá viditeľný vodoznak, ktorý označuje, že obrázok vytvorila umelá inteligencia. Presnosť a spoľahlivosť generovaného výstupu nie sú zaručené.

[vi] Athlete365 je oficiálna olympijská komunita vytvorená na podporu a vylepšenie života športovcov. Poskytuje olympionikom pri ceste na olympijské hry aj po nich digitálny aj fyzický priestor na učenie sa, vyjadrenie a komunikáciu s ďalšími členmi komunity.

[vii] Nápoje zadarmo budú k dispozícii v termíne 26. júla – 8. septembra 2024, verejná doprava zadarmo bude k dispozícii od 15. júla do 15. septembra 2024. Samsung Wallet nie je v Českej republike a na Slovensku dostupná.