Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., predstavila Samsung Pay, bezpečnú a jednoducho použiteľnú mobilnú platobnú službu, ktorú môžu využiť používatelia na nákup takmer všade. Fungovať bude od 20. augusta v Južnej Kórei a Spojených štátoch od 28. septembra.

JK Shin, CEO a riaditeľ divízie IT & Mobile divízie spoločnosti Samsung Electronics na slávnostnom predstavení nových vlajkových lodí Samsung Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5 v New Yorku povedal: „S predstavením nových mobilných zariadení odštartujeme novú éru mobilných platieb. Ide o odvážny krok vpred, ktorým chceme ďalej rozšíriť možnosti využitia mobilných telefónov. Táto služba je jednoduchá, bezpečná a čo je najdôležitejšie, využiteľná pre väčšinu obchodníkov, bez ohľadu na to, ktorý POS terminál využívajú.“

Platobná služba Samsung Pay bude predinštalovaná v nových smartfónoch Samsung Galaxy S6 edge+ a Galaxy Note 5 a voľne stiahnuteľný softvér pre modely Samsung Galaxy S6 a S6 edge bude na americkom a kórejskom trhu k dispozícii v polovici augusta. Vybraní užívatelia mobilných telefónov Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5 v USA budú mať možnosť zúčastniť sa skúšobného testovania od 25. augusta.

  • JEDNODUCHOSŤ: Ak chce užívateľ vykonať platbu prostredníctvom Samsung Pay, stačí jednoducho prejsť prstom po displeji, nechať si sňať odtlačok prsta a zaplatiť.
  • BEZPEČNOSŤ: Samsung Pay využíva digitálnu tokenizáciu, bezpečnostnú platformu Samsung KNOX a metódy snímania odtlačkov prstov na zabezpečenie bezpečnej platby a zníženia akýchkoľvek rizík spojených s platobnými kartami.
  • PRAKTICKY VŠADE: Samsung Pay spolupracuje s väčšinou existujúcich čítačiek kariet, ako NFC, tak aj MST. Ide o prvú a jedinečnú mobilnú platobnú metódu, ktorú je možné využiť prakticky u všetkých obchodníkov, ktorí prijímajú platobné karty.

„Budúcnosť mobilných platieb práve prišla,“ povedal InJong Rhee, Executive viceprezident spoločnosti Samsung Electronics. „Uzavreli sme spoluprácu so spoločnosťami vydávajúcimi platobné karty. Služba Samsung Pay bude tiež prvá, ktorá podporí bezkontaktné platby v obchodoch. Zoznam partnerov, s ktorými teraz spolupracujeme, sa bude neustále rozširovať,“ dodal InJong Rhee.

Rozsiahla partnerská sieť

Samsung za účelom rozširovania služby Samsung Pay spolupracuje v USA so štyrmi sieťami platobných kariet, ako sú American Express, Discover, MasterCard a VISA, s veľkými bankami vrátane Bank of America, Chase, Citi, US Bank, a kľúčovými finančnými partnermi vrátane Blackhawk, First Data, Synchrony Financial, TSYS a Vantiv. Samsung taktiež spolupracuje so všetkými kórejskými kartovými spoločnosti vrátane Samsung Card, Shinhan Card, KB Kookmin Card, Hyundai Card, Lotte Card, NH Nonghyup Card, BC Card, Hana Card, Woori Card a Citi Card.

Značky: