Kórejská spoločnosť práve predstavila svoj najnovší senzor pre fotoaparáty smartfónov.

Má označenie ISOCELL JN1 a rozlíšenie 50 Mpx. Veľkosť jedného pixela je iba 0,64 μm, čo je najmenšia hodnota, akú kedy Samsung vyrobil, zatiaľ čo celý snímač má veľkosť 1/2,76“. Senzor je možné použiť v akomkoľvek smartfóne od strednej triedy po vlajkovú loď. Využíva technológiu ISOCELL 2.0, ktorá obsahuje pokročilé fyzické bariéry medzi jednotlivými pixelmi a izoluje ich. Teoreticky by to malo zlepšiť citlivosť na svetlo a vernosť farieb pomocou inovovaných materiálov medzi farebnými filtrami, ktoré neprepúšťajú svetlo z jedného pixela do susedných.

ISOCELL JN1 je dodávaný s technológiou Tetrapixel, ktorá spája štyri pixely do jedného veľkého 1,28 μm pixelu pre výslednú 12,5 Mpx fotografiu s menším šumom a vyšším jasom. Nechýba podpora HDR v reálnom čase – pričom sú snímané dve expozície súčasne.

Vylepšené je aj zaostrovanie s fázovou detekciou, ktoré má nové označenie Double Super PD. Samsung v ISOCELL JN1 prepracoval mikroobjektív na vrchnej strane pixelov, čo zlepšuje rýchlosť a presnosť automatického zaostrovania. Senzor dokáže snímať video až do rozlíšenia 4K / 60fps a 1080p / 240fps.

Nový senzor Samsung ISOCELL JN1 je už vo výrobe, takže na prvé telefóny, ktoré ho budú mať vo svojej výbave, nebudeme už dlho čakať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 vs. iPhone 12: Ktorý fotí lepšie? (FOTOTEST)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.