Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové produkty radu ponúkajú vyspelú laserovú technológiu, ultra krátku projekčnú vzdialenosť a pôsobivé 4K rozlíšenie spolu s pokročilým zvukom a šikovnými prvkami pre perfektné domáce kino.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila svoje najnovšie inovácie v oblasti domácej zábavy, projektory The Premiere 7 a The Premiere 9. Tieto projektory s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou zaisťujú používateľom bezkonkurenčný divácky zážitok a akýkoľvek obytný priestor premenia na prémiové domáce kino vďaka nádhernému 4K rozlíšeniu, strhujúcemu zvuku a ďalším pokročilým funkciám.

„Rad Premiere redefinuje zážitok domáceho kina kombináciou pokročilej laserovej technológie a špičkových, používateľsky prívetivých funkcií, vďaka ktorým ponúkne neuveriteľnú kvalitu obrazu a strhujúci zvuk,“ hovorí Cheolgi Kim, výkonný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení Samsung Electronics. „S ďalšími a ďalšími inováciami hľadíme v ústrety budúcnosti, v ktorej naše produkty premieňajú každodenné obytné priestory na prémiové centrá zábavy a stanovujú nové štandardy domácej zábavy.“

Bezkonkurenčná kvalita obrazu a zvuku

Najnovšie kúsky v produktovom rade The Premiere sú prirodzenou reakciou na rastúci dopyt po vysoko kvalitných riešeniach v oblasti domácej zábavy. Špičková laserová technológia prináša divákom zážitok ako z kina priamo do domácnosti. The Premiere 9 sa môže pochváliť technológiou trojitého lasera pre presnejšie a jasnejšie farby a oba modely disponujú ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou a ostrým, žiarivým 4K rozlíšením na až 130-palcovej uhlopriečke.[1]

Pôsobivé 4K rozlíšenie a presnosť farieb zariadenia z radu The Premiere privedie k životu každú scénu. Projektory Premiere 7 a Premiere 9 ponúknu pokrytie rozsahu farieb 100 %, respektíve 154 % v štandarde DCI-P3[2], pričom oba modely podporujú HDR10+, čo zaisťuje jasný a žiarivý obraz aj v osvetlenom prostredí. S maximálnou svietivosťou 2 500 ISO lumenov[3] v prípade The Premiere 7 a pri  The Premiere 9 dokonca 3 450 ISO lumenov zaisťujú oba projektory ostrý a dynamický obraz v akomkoľvek prostredí.[4]

V záujme ďalšieho zlepšenia kvality obrazu ponúkajú projektory The Premiere inovatívne AI vylepšenia obrazu vrátane prvkov AI Upscaling a Vision Booster. AI Upscaling pozdvihne pôvodnú kvalitu snímky na pohlcujúce 4K rozlíšenie, zatiaľ čo Vision Booster automaticky mení jas a kontrast podľa okolitého prostredia, čím filmu či seriálu prepožičiava vždy optimálnu kvalitu obrazu.

Vstavané reproduktory s technológiou Dolby Atmos pri oboch modeloch poskytujú mocné a strhujúce audio, ktoré vytvára skutočne presvedčivý zážitok z domáceho kina bez nutnosti dodatočného zvukového vybavenia. Zatiaľ čo The Premiere 7 disponuje 30 W 2,2 kanálovými reproduktormi, The Premiere 9 ponúkne 40 W 2.2.2 kanálové reproduktory vyžarujúce zvuk hore do priestoru pre skutočne mimoriadny zvukový zážitok.

Samsung Tizen OS prináša do domácnosti streaming, gaming a jednoduchú konektivitu

Nové projektory radu The Premiere prichádzajú s operačným systémom Samsung Tizen OS, čo dáva používateľom prístup k širokej škále streamovacích služieb vrátane Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Voyo, O2 TV Slovakia, Magio TV, JOJ Play a ďalších. Široká ponuka globálnych aj lokálnych aplikácií zaisťuje, že si používatelia budú môcť vždy užiť svoje obľúbené filmy a seriály jednoduchým stlačením tlačidla.

Pre herných nadšencov ponúka Samsung úplne plynulý herný zážitok vďaka pokročilým herným funkciám a dostupnosti herných aplikácií priamo v TV. Hráči sa môžu ponoriť do hier bez nutnosti vlastniť konzolu a získajú prístup k masívnej knižnici hier dostupných cez cloud priamo v projektore.

Tým, ktorí chcú svoje okolie personalizovať, ponúkne prvok Custom Ambient možnosť premietať doma rôzne widgety. Ľahko je možné kombinovať fotografie, videá a widgety pomocou aplikácie SmartThings dostupnej na mobilnom telefóne.

Aj keď sa projektor z radu The Premiere práve nevyužíva ako plnohodnotné domáce kino, integrovaný šikovný reproduktor ponúkne všetkým spotrebiteľom praktickosť, hudobnú zábavu a rôzne hudobné aplikácie.

Nové projektory The Premiere tiež ponúknu intuitívnu a veľmi ľahkú konektivitu a poskytnú tak ucelený zábavný zážitok. Používatelia môžu jednoducho zdieľať obsah zo svojich smartfónov na veľkoplošnú obrazovku pomocou funkcie Tap View a Mirroring, zatiaľ čo integrovaný hlasový asistent zjednodušuje ovládanie projektora a ďalších pripojených zariadení pomocou jednoduchých hlasových povelov. Integrácia Samsung SmartThings ďalej umožňuje používateľom spravovať smart domáce zariadenia, ako napríklad svetlá, termostat či bezpečnostný systém priamo z projektora. Domácnosť používateľov sa tak ešte viac automatizuje.

Ideálny dizajn do každej domácnosti

Projektory radu The Premiere majú minimalistický dizajn v teplej bielej farbe s prémiovým látkovým povrchom dánskej textilnej spoločnosti Kvadrat, ktorý perfektne zapadne do akéhokoľvek interiéru. Kompaktné rozmery a jednoduchá inštalácia znamenajú, že projektory sa hodia kamkoľvek pri zachovaní absolútne najvyššej estetickej pôsobivosti aj funkčnosti.

Inštalácia akéhokoľvek projektora radu The Premiere je veľmi jednoduchá; používateľom stačí projektor zapojiť do zásuvky a pripojiť sa na bezdrôtovú sieť. To je všetko – ultra krátka projekčná vzdialenosť eliminuje nutnosť zložitého procesu inštalácie a umožňuje vychutnať si veľkoplošnú projekciu pri minimálnej náročnosti.

Nové projektory The Premiere 7 a The Premiere 9 sú teraz dostupné na zakúpenie v oficiálnom online obchode Samsungu a u vybraných dodávateľov v USA, Kanade a Číne. Predaj sa neskôr v tomto roku spustí aj v ďalších regiónoch. Pre viac informácií, prosím, navštívte Samsung.com.


[1] Premiere 7 ponúkne 4K rozlíšenie s veľkosťou až 120 palcov.

[2] DCI-P3 alebo Digital Cinema Initiatives – Protocol 3 je farebný priestor bežne používaný v digitálnej kinematografii a je farebným štandardom filmového priemyslu.

[3] ISO lumeny sú úrovňou jasu založenou na štandardoch Medzinárodnej organizácie pre štandardizáciu (ISO).

[4] Úroveň jasu The Premiere 9 (3 450 ISO lumenov) a The Premiere 7 (2 500 ISO lumenov) reflektuje približný rast o 23, respektíve 14 % oproti predchádzajúcim modelom (2 800 ANSI lumenov a 2 200 ISO lumenov). Reálne výsledky sa môžu líšiť podľa podmienok používania.

Značky: