Novú funkcionalitu môžu aktuálne využiť majitelia modelov Galaxy S8, S8+ a Note 8, ktorí majú nainštalovaný Android vo verzii Oreo.

Samsung prvýkrát zakomponoval užitočnú funkciu Always On Display do vlajkových lodí Galaxy S7, respektíve S7 Edge. Ide o funkciu, vďaka ktorej si môže používateľ aj na zhasnutom displeji skontrolovať rôzne vybrané notifikácie ako dátum a čas, aktuálny zostatok nabitia batérie, kalendár, počet neprečítaných správ, zmeškaných hovorov a podobne. Od predstavenia modelov S7 a S7 Edge už ubehli viac ako 2 roky, za ktoré Samsung stihol v rámci Always On Display priniesť viaceré vylepšenia. Tým najnovším je podpora prehrávania GIF animácií na uzamknutom displeji vášho smartfónu. Pokiaľ chcete novinku ihneď začať využívať, musíte splniť 2 kritériá. Prvým je najaktuálnejší Android 8 Oreo a druhým je vlastnenie jedného z modelov Galaxy S8, S8+ alebo Note 8.

Podpora obľúbeného formátu digitálnej grafiky GIF síce neznamená žiadny veľký update, no predsa len dáva používateľovi viac možností v oblasti kreativity a personalizácie svojho smartfónu. Doteraz bolo možné si vybrať buď z preddefinovaných, alebo vlastných obrázkov. Novinka posúva celú vec ďalej a vdychuje trochu pohybu a života na, inak statickú, obrazovku. Používateľ si môže vybrať opäť zo Samsungom preddefinovaných GIFiek, alebo si na zhasnutý displej zvolí nejaké vlastné z galérie za predpokladu, že nebude prekročená predpísaná dĺžka.

Jednotlivé GIF sa nebudú prehrávať nepretržite, ale iba raz po zhasnutí displeja. Dvojitým klepnutím po displeji ich môžete prehrať znovu. Ide o požadovanú funkcionalitu, keďže nepretržité prehrávanie by malo určite negatívny dopad na výdrž batérie. Aj keď novú funkcionalitu zatiaľ nevyužijete na čerstvej vlajkovej lodi Samsung Galaxy S9, očakáva sa, že v blízkej budúcnosti sa tak stane.

Zdroj: Digital Trends 

Prečítajte si aj:

Samsung si patentuje odvážny koncept smartfónu