Začiatkom minulého mesiaca kórejská spoločnosť predstavila novú vlajkovú sériu Galaxy S20.

Medzi najväčšie lákadlá TOP modelu Galaxy Ultra rozhodne patrí fotoaparát so 100 × priblížením, hlavný senzor s rozlíšením 108 Mpx a technológiou Nona Binning a až 16 GB RAM LPDDR5. Pokiaľ ide o softvér, zariadenia sa vylepšili aj v tomto smere a dostali rozhranie One UI vo verzii 2.1, ktoré je založené na OS Android 10. Táto verzia obsahuje niekoľko ďalších funkcií, ako napríklad podporu Spotify v aplikácii Hodiny. Okrem série Galaxy S20 je Galaxy Z Flip jediným Samsung telefónom, ktorý takisto používa nadstavbu One UI vo verzii 2.1. 

Samsung Galaxy Ultra

Podľa nedávnej správy portálu Sammobile však spoločnosť čoskoro uvedie One UI 2.1 aj pre smartfóny Galaxy Note 10, S10, Note 9 a S9. Samsung doteraz nezverejnil časovú os pre zavedenie One UI 2.1, ale môžeme predpokladať, že zariadenia Galaxy S10 a Note 10 dostanú aktualizáciu ešte pred Galaxy S9 a Note 9. 

Pokiaľ ide o objem noviniek a softvérových ​​funkcií v rozhraní One UI 2.1, je možné, že ich nebude veľa, pričom v tomto momente je pomerne ťažké odhadnúť ich rozsah. Niektoré softvérové novinky sú však naviazané na hardvér, takže môžeme vylúčiť napríklad prepínanie na 120 Hz frekvenciu displeja a späť. Naopak sa dá očakávať sprístupnenie zoomovania obrazovky alebo podpora technológie Quick Share pre jednoduchý prenos súborov medzi zariadeniami. 

Samsung One UI 2.1

Oznámenie aktualizácie pre Galaxy Note 10, Zdroj: Sammobile

Nová verzia nadstavby tiež disponuje niekoľkými novými funkciami pre fotenie a natáčanie. Okrem významných vychytávok má One UI vo verzii 2.1 tiež trochu iný vizuálny štýl.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Ako reálne fotí Samsung Galaxy S20 Ultra 5G? (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.