Prečo nie je celý proces automatizovaný?

Samsung zverejnil na sociálnej sieti Twitter príspevok, v ktorom odporúča majiteľom inteligentných televízorov, aby pravidelne kontrolovali prítomnosť vírusov. Tento príspevok neskôr zmazal. Otázkou ostáva, prečo nie je celý proces automatizovaný.

Ak vlastníte Samsung Smart TV, zabudované bezpečnostné riešenie nájdete v Nastaveniach – Všeobecné – Správca systému – Inteligentné zabezpečenie – Prehľadať. Faktom je, že mnoho používateľov pravdepodobne o tejto funkcii ani nevie. Ak by bol celý proces automatizovaný, používateľom by to uľahčilo život.

Inteligentné televízory môžu byť napadnuté škodlivým kódom, takže pravidelná prevencia nie je na škodu. A to aj napriek tomu, že ak nepoužívate zabudovaný internetový prehliadač a inteligentné funkcie využívate na minimum, riziko infiltrácie škodlivým kódom je minimálne.

V minulosti sa objavilo niekoľko správ, ktoré poukazovali na zraniteľnosť inteligentných televízorov od Samsungu. CIA napríklad v minulosti vyvinula softvér s názvom Weeping Angel, ktorý umožnil odpočúvať používateľov prostredníctvom mikrofónov v televízore, resp. v diaľkovom ovládači. A bezpečnostní experti našli 40 zraniteľností v operačnom systéme Tizen.

Samsung následne zverejnil blog, v ktorom popisuje bezpečnostné zabezpečenie svojich inteligentných televízorov.

Príspevok na sociálnej sieti Twitter. Zdroj: The Verge

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Samsung vymyslel funkciu, ktorá premení jeho QLED televízory na umeleckú galériu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit