Aj ďalšia výbava bude pomerne neočakávaná. 

Hlavnou témou roka 2019 bolo odstránenie výrezov v displeji. Vďaka vyskakovacím, alebo pop-up kamerám, získali telefóny displej bez výrezov a dier. Zdá sa, že v roku 2020 sme od mechanizmov vyskakovacích fotoaparátov prešli späť k dieram, čo spoločnosti Samsung vôbec neprekáža.

Samsung Galaxy pop-up

Zdroj: Pigtou

Najnovšie kórejský výrobca pracuje na smartfóne s automaticky otváraným selfie fotoaparátom, čo nám majú priblížiť aj získané obrázky.

OnLeaks zverejnili rendery Galaxy telefónu od Pigtou, ktoré pripomínajú model Galaxy A80. Predná strana zariadenia je čistá, bez akýchkoľvek výrezov alebo dier, čo sa pozitívne podpísalo aj na celkovej hrúbke rámov. Iba v spodnej časti môžeme vidieť trochu väčšiu bradu.

V hornej hrane zariadenia je vyskakovacia kamera. Samsung Galaxy A80 mal tiež automatický fotoaparát, ibaže riešenie mechanizmu bolo odlišné. V prípade A80 sa používajú rovnaké fotoaparáty na fotenie selfie a aj hlavných fotografií. V prípade pripravovaného modelu je použitý klasický pop-up mechanizmus, ktorý sme mohli vidieť na smartfónoch ako napríklad OnePlus 7 Pro alebo Redmi K20 Pro.

Tento smartfón sa bude v roku 2020 odlišovať od konkurencie aj čítačkou odtlačkov prstov, ktorá sa bude nachádzať na chrbte zariadenia a nie v Amoled displeji, ako je nastolený štandard viacerých výrobcov. Je však nepravdepodobné, že by Samsung v prípade tohto smartfónu použil LCD panel, kvôli čomu by nemohol použiť skener odtlačkov zabudovaný v displeji.

Okrem skenera odtlačkov prstov je možné vidieť aj zostavu troch fotoaparátov. Zadná stena smartfónu je zakrivená. Zaujímavosťou je aj použitie infraportu, pričom 3,5 mm jack by už mal naopak chýbať. Farebná fotografia však napovedá, že spomínaný infraport by v skutočnosti mohol byť nahradený 3,5 mm jackom (podľa foto vyššie).

Uhlopriečka displeja bude dosahovať 6,5-palca, zatiaľ čo ostatné rozmery zariadenia sú 160,9 × 77 × 9,2 mm. Ostatné parametre, vrátane názvu a dátumu predstavenia, nie sú zatiaľ známe.

Zdroj: Pigtou

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy A80: Slider s vysúvacím a otočným fotoaparátom (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.