Prichádza doba, kedy budú mať smartfóny pohyblivé časti?

Kedysi to vyzeralo, že poriadny smartfón musí byť ultra tenký a byť doslova „placka“. Teraz prichádza éra, kedy výrobcovia musia zaujať inak. Galaxy A80 je takmer slider.

Na posuvnej časti má fotoaparát. Samsung prestáva rozlišovať medzi hlavným a selfie fotoaparátom. Vitajte v ére jedného fotoaparátu na všetko. Sme zvedaví, ako to bude v praxi fungovať. Či nebude pohyblivá „sliderová“ časť poruchová a či bude fotenie rýchle a bezproblémové.

Internetom kolovali dohady o tom, ako bude vyzerať Galaxy A90. Nijak! Toto je Galaxy A90 a správne označenie je A80.

Samsungu ale nemožno uprieť prvenstvo v tejto oblasti – na trh prišiel s prvým otočným fotoaparátom. Fotoaparát pracuje automaticky a podľa zvoleného režimu sa automaticky vysunie a otočí správnym smerom.

Pointou je, aby ste pri bežných aj selfie fotkách dosiahli rovnakú kvalitu fotiek. Zaujímavé to bude predovšetkým pri videu. Využijete hlavný fotoaparát a zároveň budete vidieť na displej, podobne ako pri klasickej kamere.

Novinka má 6,7“ displej Super AMOLED s FHD+ rozlíšením. Výrobca ho nazýva New Infinity. Fotoaparát je zložený z hlavného 48 Mpx snímača, ultraširokouhlého 8 Mpx3D Depth snímača. Ten poskytne fotografii potrebnú plasticitu hĺbky.

Nevyhnutný pre čo najlepšie zameranie scény a objektu v popredí pri funkcii Live Focus. Vo výbave je 8-jadrový procesor Qualcomm SM7150 s max. frekvenciou 2,2 GHz, 8 GB RAM128 GB úložiskom. Nie je tu ale priestor na pamäťovú kartu. Samsung sľubuje lepšiu výdrž vďaka inteligentnej batérii.

Kapacita batérie je 3700 mAh. Špecialitou je podpora rýchleho nabíjania na úrovni 25 W. Zaujímavosťou je, že práve vlajkové lode radu S túto funkciu musia dostať najprv cez softvérovú aktualizáciu. Klasicky nechýba zvukové rozšírenie Dolby Atmos.

Cena na Slovenskom trhu bude 649 EUR a kúpiť sa bude dať koncom mája v čiernej farbe.

Nevyhnutné náklady účasti na tlačovej konferencii v Miláne hradila spoločnosť Samsung.

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10+: dlhodobé skúsenosti

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.