Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Virtuálna konferencia a výstava Life Unstoppable sa odohrala na platforme Unreal Engine spoločnosti Epic Games.

Spoločnosť Samsung Electronics posúva hranice v oblasti virtuálnych zážitkov – na platforme Unreal Engine firmy Epic Games usporiadala online konferenciu, na ktorej predstavila svoje novinky na nadchádzajúcu sezónu. Akcia nazvaná Samsung Life Unstoppable ponúkla návštevníkom jedinečnú prechádzku virtuálnym svetom a zároveň predviedla súčasné možnosti najmodernejších technológií umožňujúcich online zážitky v reálnom čase na najvyššej úrovni. Samsung tak nastavil latku pre všetky budúce podobné akcie.

 Pri príprave konferencie spojil Samsung sily s kreatívnou agentúrou Smyle, ktorá má s vytváraním neobyčajných zážitkov dlhoročné skúsenosti. Vďaka originálnemu uvažovaniu a jednoznačnej orientácii na užívateľa sa obom spoločnostiam podarilo predstaviť úplne nový štýl živých akcií vo forme hyperrealistického 3D prostredia, v ktorom Samsung predviedol svoje novinky v oblasti mobilných a nositeľných technológií, televízií, audiotechniky a domácich spotrebičov.

V rámci virtuálnej prehliadky, ktorá bude k dispozícii celý mesiac, môžu účastníci prechádzať vzorový dom zvaný Samsung House, kde nájdu všetko od modernej kuchyne cez vonkajšiu terasu až po detailný pohľad na prepojený ekosystém inteligentných produktov. Na rôznych miestach prehliadky sa na televíznych obrazovkách a displejoch smartfónov a tabletov objavujú zástupcovia Samsungu, predvádzajú jednotlivé novinky a vysvetľujú ich prednosti. Akcia je interaktívna – zákazníci si môžu prezerať jednotlivé produkty individuálne a zisťovať o nich viac informácií. Okrem toho sa na rôznych miestach vo virtuálnej domácnosti skrývajú najrôznejšie „veľkonočné vajíčka“, takže celá konferencia získala aj herný prvok.

Autori dbali na každý detail, od obrazov na stenách až po farbu čalúnenia pohovky. Všetko volili na základe dôkladného skúmania, aký typ užívateľov sa akcie v Samsung House najpravdepodobnejšie zúčastní. Tým potom pripravili naozaj domácke prostredie.

Virtuálny zážitok na takejto úrovni vyžaduje dokonalý dizajn, verné prostredie a emocionálnu hĺbku. Za týmto účelom sa uplatnilo hneď niekoľko nových technológií:

  • Monitoring svetelných lúčov v reálnom čase – výsledkom boli neuveriteľne realistické tonálne prechody, odrazy a tiene na všetkých virtuálnych objektoch v prostredí Samsung House.
  • Špičkový zvuk vo formáte 8D, ktorý návštevníkov doslova pohltil a preniesol do inej dimenzie. Základom bol 360-stupňový priestorový zvuk vytvárajúci intímne osobné spojenie medzi reproduktormi a návštevníkmi.
  • Technológia pixel streamingu, vďaka ktorej si zákazníci mohli užívať obraz v reálnom čase a vo vysokej kvalite na všetkých typoch zariadení.
  • Augmentovaná čiže rozšírená realita, ktorá v celom prostredí oživovala interaktívne prvky a digitálny svet sa vďaka nej miesil s tým skutočným.

„Inovácie sú pre Samsung základom všetkého a netýka sa to len našich produktov, ale všetkého, čo robíme,“ vysvetľuje Benjamin Braun, marketingový riaditeľ Samsung Europe. „Vďaka tejto novej a originálnej virtuálnej expozícii si naši zákazníci môžu prezrieť naše novinky na vlastné oči zblízka, bez toho, aby si na ne v skutočnosti siahli. Dúfame, že tým svoje produkty dostaneme v budúcnosti k väčšiemu počtu záujemcov – a nielen v súčasnosti, ktorej cestovanie a stretávanie po celom svete príliš nepraje.“

„Žiadna iná virtuálna akcia ešte nikdy nebola takto interaktívna – dláždime tak cestu pre virtuálne zážitky budúcnosti,“ tvrdí Matt Margetson, riaditeľ pre inovácie v spoločnosti Smyle. „Vďaka platforme Unreal Engine dokážeme návštevníkov dostať priamo do akcie lepšie ako kedykoľvek doteraz. Sme radi, že sme sa toho po boku Samsungu mohli zúčastniť a nastaviť tak latku pre budúce predstavovanie nových produktov po celom svete. Toto príťažlivé virtuálne prostredie sa k takejto príležitosti skvele hodí, najmä keď ide o značku, pre ktorú sú inovácie všetkým.“

Virtuálna prehliadka Samsung Life Unstoppable je dostupná od 2. septembra na adrese https://www.samsung.com/uk/explore/experiences/life-unstoppable-2020/. Ďalšie informácie o spoločnosti Smyle a jej kreatívnych originálnych riešeniach nájdete tu.

 

Značky: