Samsung rád experimentuje s ohybnými zariadeniami.

Ako budú vyzerať mobilné zariadenia v blízkej budúcnosti? Podľa Samsungu budú ohybné. Spoločnosť pred takmer 3 rokmi prezentovala na výstave CES koncept flexibilného YOUM displeja. Najnovšie si nechala patentovať technológie, ktoré popisujú tri rôzne spôsoby ohýbania.

Prvý dizajn prezentuje smartfón, ktorý pripomína zvitok. Dokážete ho zrolovať a nosiť ho vrecku nohavíc vo forme tuby. Tento dizajn umožňuje efektívne prenášať aj veľké smartfóny a phablety. Podľa Samsungu je možné vyrobiť rolovateľný smartfón pomocou LCD alebo OLED displeja. Namiesto skla sa použije špeciálna priesvitná plastová fólia.

samsung_ohybatelny_1_nowat

Druhý dizajn je pomerne jednoduchý. Zariadenie je vybavené „pántom“ a keď ho nepoužívate, môžete ho zložiť na polovicu.

samsung_ohybatelny_2_nowat

Tretí dizajn prezentuje ohýbateľný telefón. Keď ho ohnete, môžete pristupovať k najpoužívanejším funkciám pomocou ikoniek na zadnej strane.

samsung_ohybatelny_3_nowat

Pripomeňme, že všetky tri dizajny sú iba patentom a nikdy sa nemusia reálne objaviť na trhu. Do pozornosti dávame aj spomínanú prezentáciu ohybného displeja z CES 2013.

Zdroj: Patently Mobile

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit