Pravidelné mesačné aktualizácie sú pre väčšinu Android používateľov iba nesplneným prianím.

Častokrát sú uprednostňované nové modely pred staršími, pričom ani pri nich to nie je vždy na pravidelnej báze. Pomerne často sa práve veľké spoločnosti stretávajú s nespokojnými používateľmi, ktorým chodia aktualizácia neskôr, ako pri konkurenčných zariadeniach. Ani spoločnosť Samsung sa nevyhne kritike a práve dnes sa môžeme pozrieť na to, aké zmeny pre svoje smartfóny pripravila.

Na stránke s bezpečnostnými aktualizáciami sa objavilo zopár zmien, ktoré sa prvý pohľad nepotešia, ale na strane druhej, nie je to až tak zlé. Pomerne veľká zmena sa prejaví čoskoro aj pri modelovom rade Galaxy S7.

Modely Galaxy S10, S10+ a S10e sa ako novinky, logicky pripojili k zariadeniam, ktoré budú dostávať pravidelné mesačné bezpečnostné aktualizácie. Spoločnosť Samsung uisťuje, že táto záruka platí pre všetky vlajkové modely, ktoré nie sú staršie ako dva roky.

S príchodom nového roka a nových modelov prišiel už rad aj na modely S7 a S7 Edge, ktoré sa budú musieť odteraz zaobísť s iba štvrťročnými aktualizáciami. Po troch rokoch to jednoducho raz muselo prísť. Ďalším degradovaným zariadením je Galaxy Tab S3 9.7. Majiteľom boli donedávna dodávané štvrťročné aktualizácie, ale odteraz je tablet zaradený do kategórie “ostatné bežné”, takže aktualizácie už môžu prichádzať sporadicky.

Do štvrťročných aktualizácií sa zaradili aj tieto modely:

  • Galaxy A2 Core, Galaxy A20, Galaxy A40, Galaxy A70
  • Galaxy Tab A 10.1 (2019), Galaxy Tab A Plus 8 (2019)
  • Galaxy S5e 10.5
  • Galaxy View 2

Rýchlosť prijímania aktualizácií samozrejme závisí od regiónu, operátora, takže ani v prípade niektorých dobre vyzerajúcich sľubov, nemusí byť všetko tak, ako si Samsung zaumienil.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Veľký fototest Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10: Ktorá vlajková loď fotí lepšie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.