Dočasné zálohovanie súborov ocenia používatelia Samsung smartfónov vo viacerých situáciách.

Zálohovanie súborov v rámci cloudovej služby už dnes nie je cudzie mnohým používateľom. USB kľúče či pevné disky tak nahradili virtuálne úložiská, ktoré si za symbolický poplatok mesačne predplácame na to, aby sme o svoje súbory neprišli. Záloha súborov je pritom skvelým spôsobom, ako si ich uchrániť pred ich stratou napríklad pri pokazení smartfónu.

Samsung však premýšľa o krok dopredu, keďže okrem klasickej zálohy súborov ponúkne používateľom ich zariadení aj dočasné zálohovanie. Toto zálohovanie pritom budú môcť využiť na niekoľko dní, následne sa ich súbory odstránia a úložisko sa im uvoľní. Ako táto novinka bude fungovať si teraz prezradíme v našom článku.

Samsung umožní dočasne si zálohovať súbory

Nie vždy si potrebujete svoje súbory zálohovať nastálo, napríklad v prípade, že posielate svoj telefón do servisu. V takomto prípade rátate s tým, že sa vám zariadenie do mesiaca vráti späť a vy si budete môcť svoje súbory opäť stiahnuť do telefónu. Aby ste ale zbytočne nezaberali miesto v rámci svojho priestoru na cloude, Samsung vám umožní využiť dočasnú zálohu.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Táto záloha bude súbory v cloudovom priestore ukladať na 30 dní. Po tridsiatich dňoch sa vaše súbory automaticky odstránia a uvoľnia priestor pre ďalšie súbory. Rovnako však môže ísť o skvelý spôsob, ako si svoje súbory preniesť do nového zariadenia a následne sa už nestarať o ich odstraňovanie z priestoru cloudu. Samsung prichádza s novinkou, ktorá by mohla následne inšpirovať aj ďalšie cloudové služby ako napríklad Disk Google či OneDrive.

Nová možnosť príde s aktualizáciou na One UI 6

Nadstavba od Samsungu vo verzii One UI 6 začne v najbližších dňoch prichádzať do prvých smartfónov. Spolu s touto aktualizáciou príde hneď niekoľko nových funkcií, medzi ktorými sa objaví aj možnosť dočasnej zálohy súborov do cloudového úložiska. Samsung uvádza, že prvé telefóny, ktoré budú môcť z novej možnosti profitovať, budú modely zo série Galaxy S a Galaxy Z.

Je pochopiteľné, že Samsung začne s distribúciou novej funkcie najskôr v Kórei. Následne by sa mala možnosť ukladania súborov do cloudového úložiska len na 30 dní sprístupniť aj v rámci ďalších trhov.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.