Kórejský výrobca priniesol najnovší softvér aj do svojich smart hodiniek.

Samsung oznámil, že začal distribuovať aktualizáciu na nadstavbu One UI 5.1.1 pre staršie generácie skladacích smartfónov Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold a tiež pre tablety. Najnovšieho softvéru sa dočkajú aj smart hodinky Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5 – detaily si môžete prečítať v samostatnom článku na našom webe FITIT.sk.

Aktualizácia softvéru One UI 5.1.1 bude najskôr dostupná pre smartfóny Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 a to už počas augusta. Následne bude k dispozícii aj pre modely Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 a Z Flip.

V rámci tabletov príde aktualizácia na One UI 5.1.1 postupne pre modely Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active3 a Tab Active4 Pro.

Zlepšenia režimu Flex

Rozhranie One UI 5.1.1 prináša používateľom smartfónov Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4 zlepšenia režimu Flex, ktorý mení zobrazenie aplikácií podľa uhla otvorenia displeja. Nová verzia uľahčuje zobrazenie alebo skrytie panelu režimu Flex Mode. Pri skladaní telefónu v režime Flex sa bude ikona panelu objavovať na obrazovke a umožní ľahký prístup. Panel, ktorý si môžete prispôsobiť svojim preferenciám jednoduchým pretiahnutím ikony na lištu nástrojov, uľahčuje používanie viacerých okien, zhotovovanie kópií obrazovky a pod.

V novej aktualizácii sa lišta na prehrávanie médií, ktorá je doplnená o tlačidlá pre 10-sekundový posun vpred/vzad a prístup k funkciám, zobrazí pri aktivácii panela režimu Flex na jednom praktickom mieste. Keď zatlačíte na lištu ukazovateľa priebehu prehrávania, môžete rýchlo prechádzať obsah média. Počas prehrávania môžete tiež otvoriť nové okno a odpovedať na správu alebo prechádzať recenzie filmu na internete.

Lepší multitasking

Nová verzia prináša zlepšenie multitaskingu pri používaní skladacích smartfónov aj tabletov. Pri sledovaní videa na zariadeniach Galaxy Z Fold4, Z Flip4 alebo Tab S8 môžete ľahko otvoriť vyskakovacie okno aplikácie Samsung Internet a niečo vyhľadávať, zatiaľ čo sa obsah ďalej prehráva.

Po dokončení prezerania je možné vyskakovacie okno ľahko pretiahnuť a prichytiť na okraj obrazovky. Ak chcete aplikáciu Samsung Internet znovu používať, ťuknite na minimalizované vyskakovacie okno, aby sa otvorilo na predchádzajúcej pozícii.

Nová aktualizácia tiež umožňuje jednoduchšie ovládanie obrazovky v režime rozdeleného zobrazenia. Dlhým stlačením a podržaním úchytu v hornej časti vyskakovacieho okna môžete toto okno intuitívne posúvať a prepnúť do zobrazenia viacerých okien na rozdelenej obrazovke.

Na hlavnej obrazovke skladacieho smartfónu alebo tabletu je vo verzii One UI 5.1.1 podporované preťahovanie položiek oboma rukami, takže môžete napríklad jednou rukou otvoriť požadovanú aplikáciu a druhou pretiahnuť súbor, ikonu aplikácie alebo inú položku do cieľového priečinka alebo umiestnenia. Môžete tak rýchlo zdieľať viaceré fotografie z Galérie prostredníctvom aplikácie pre zasielanie správ.

S najnovšou aktualizáciou môžu používatelia Galaxy Z Fold4 a Tab S8 dosiahnuť vyššiu produktivitu aj vďaka zlepšeniam hlavného panelu, ktorý umožňuje rýchle prepínanie úloh s prístupom až k štyrom posledným aplikáciám.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit