Špičkový fotoaparát aj pri zhoršených svetelných podmienkach, superspomalené zábery a animované emoji. To všetko už od zajtra pomôže novým majiteľom telefónov Galaxy S9 a S9+ vyjadriť sa ešte osobitejším spôsobom než doposiaľ.

Záujemcovia na Slovensku si už od zajtra, piatku 16. marca, môžu kúpiť najnovšie prírastky do radu Galaxy – telefóny S9 a S9+ v 64 GB verzii. Pre tých, ktorí na telefóne oceňujú okrem iného aj veľkú pamäť, spustí Samsung predaj 256 GB verzie v piatok 23. marca.

Modely Galaxy S9 a S9+ budú k dispozícii v troch farebných verziách – Midnight Black, Coral Blue a úplne novej farbe Lilac Purple. Odporúčaná maloobchodná cena modelu Galaxy S9 bude 849 Eur (64 GB) a 949 Eur (256 GB), a modelu Galaxy S9+ 949 Eur (64 GB) a 1049 Eur (256 GB).

Novinky pri modeloch Galaxy S9 a S9+ v podobe objektívu s variabilnou clonou, animovaných emoji aj superspomalených záberov vzbudili už v predpredaji veľký ohlas a po telefónoch sa vzbudil vysoký dopyt. Teraz sa Galaxy S9 a S9+ postupne dostávajú do distribúcie pre všetkých slovenských zákazníkov.

Nová dimenzia fotoaparátu
Fotoaparáty dnes neslúžia len pre tvorbu snímok – využívame ich aj na prepojenie a komunikáciu. Spotrebitelia chcú mať v smartfóne fotoaparát vybavený najmodernejšími technológiami, aby sa mohli vyjadriť pomocou vysoko kvalitných záberov a nástrojov, ktoré im umožnia vyjadriť vlastný jedinečný príbeh. Práve s ohľadom na týchto spotrebiteľov sú fotoaparáty v prístrojoch Galaxy S9 a S9+ osadené snímačom Super Speed Dual Pixel so špeciálnym výpočtovým výkonom a pamäťou na tvorbu úžasných fotografií vo vysokej obrazovej kvalite.

Fotoaparát v prístrojoch Galaxy S9 a S9+ obsahuje nasledujúce funkcie:

Snímanie superspomalených záberov: Dodajte bežným okamihom emóciu pomocou dynamického nahrávania spomalených záberov, ktoré umožňuje zachytiť až 960 snímok za sekundu. Smartfóny S9 a S9+ rovnako ponúkajú inteligentnú funkciu automatickej detekcie pohybu, ktorá rozpozná pohyb na snímke a automaticky spustí nahrávanie – užívateľom tak stačí len správne nastaviť kompozíciu. Po nasnímaní superspomalených záberov si môžu užívatelia zvoliť hudbu na pozadí z 35 rôznych možností alebo k videu priradiť melódiu zo zoznamu obľúbených skladieb. Jednoduchým poklopaním môžu užívatelia taktiež vytvárať, upravovať a zdieľať súbory vo formáte GIF a využiť pri tom tri hravé režimy slučky pre opakované prehrávanie záznamu.

Fotoaparát pre zlé svetelné podmienky: Tajomstvom každej kvalitnej fotografie je správne svetlo. Snímky sa však často robia za podpriemerných svetelných podmienok a väčšina smartfónov je vybavená pevnou clonou, ktorá sa nedokáže prispôsobiť málo či príliš svetlému prostrediu, a výsledné snímky sú preto zrnité alebo vyblednuté. Rovnako ako sa dúhovka v ľudskom oku rozťahuje a zmršťuje, tak aj variabilná clona spoločnosti Samsung (F1.5/F2.4) automaticky vpúšťa v tmavom prostredí viac svetla a za jasných podmienok menej svetla, a vytvára tak ostré a jasné snímky.

Animované emoji: Spoločnosť Samsung umožňuje užívateľom vytvárať emoji, ktoré budú vyzerať, znieť a chovať sa rovnako ako oni. Funkcia emotikonov využívajúcich rozšírenú realitu (AR Emoji) analyzuje dvojrozmerný obraz užívateľa a následne vytvorí trojrozmerný model. Ten vie vyjadrovať a napodobňovať výrazy, ako napr. mrkanie alebo kývanie, čím umožňuje skutočnú personalizáciu. S funkciou Animované emoji môžete zdieľať svoje skutočné pocity nielen prostredníctvom videa, ale aj celého radu nálepiek v štandardnom formáte animovaných obrazových súborov (GIF), užívatelia tak môžu svoje emotikony zdieľať na väčšine platforiem pre instant messaging prevádzkovaných tretími stranami.

Bixby: Inteligentná platforma spoločnosti Samsung integrovaná do fotoaparátu poskytuje prostredníctvom rozšírenej reality a technológií hlbokého učenia sa užitočné informácie o okolí užívateľa. Pomocou detekcie a rozpoznávania objektov v reálnom čase platforma Bixby okamžite dodáva informácie priamo do obrazu, na ktorý fotoaparát mieri. Užívatelia si tak môžu pomocou okamžitého prekladu nechať v reálnom čase preložiť cudzojazyčné texty alebo prepočítať cenu v cudzej mene, dozvedieť sa informácie o svojom okolí, zakúpiť si výrobky, ktoré vidia pred sebou, alebo si po celý deň počítať kalorický príjem.

zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Všetko o Galaxy S9 a S9+ (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.