Prvý skladateľný telefón na svete je oficiálne v predaji.

Samsung na veľtrhu IFA 2019 oznámil spustenie predaja skladateľného telefónu Galaxy Fold. Ten sa mal pôvodne dostať na trh koncom apríla, Samsung sa však rozhodol jeho uvedenie odložiť, aby opravil nedostatky a vylepšil dizajn. Takisto oficiálne predstavil jeho 5G verziu.

Finálna verzia skladateľného smartfónu sa dostane do predaja 6. septembra 2019 v Južnej Kórei. Následne sa 18. septembra začne predávať vo Francúzsku, Nemecku, Británii a ďalších krajinách. Oficiálna cena pre Európu je 2000 eur, resp. 2100 eur v prípade 5G verzie.

Pozrite si nové oficiálne videopredstavenie smartfónu Samsung Galaxy Fold

Galaxy Fold môžete používať v dvoch režimoch. V režime smartfónu je zariadenie zatvorené. Na prednej strane ponúka 4,6-palcový Super AMOLED displej s pomerom strán 21:9 a rozlíšením HD+. K dispozícii je tiež 10 Mpx selfie fotoaparát s clonou f/2,2. Jeho zadná strana neobsahuje displej, je vybavená trojitým fotoaparátom – 12 Mpx hlavným fotoaparátom, 12 Mpx teleobjektívom s 2× optickým zoomom a 16 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom.

V otvorenom režime získate tablet so 7,3-palcovou zobrazovacou plochou s rozlíšením QXGA+ a pomerom strán 4,2:3. Tento displej využíva dynamický AMOLED panel, ktorý majú vo výbave aj smartfóny Galaxy S10. Vo vnútri telefónu je tiež dvojitý selfie fotoaparát s hĺbkovým objektívom.

Galaxy Fold poháňa 7 nm procesor, ponúka 12 GB RAM a 512 GB úložisko typu UFS3.0. Telefón je vybavený dvoma batériami, dokopy má k dispozícii kapacitu 4380 mAh. Podporuje rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie.

Samsung Galaxy Fold na výstave IFA 2019

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Skladateľný smartfón Samsung Galaxy Fold príde do predaja v septembri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit