Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung na CESe oznámil ďalšie informácie o integrácii softvéru SmartThings Hub do niektorých svojich nových produktov 2022 – inteligentných televízorov, inteligentných monitorov a chladničiek Family Hub.

SmartThings je špičková technológia, ktorá umožňuje prepojenie rôznych zariadení v domácnosti a pomáha formovať budúcnosť internetu vecí (IoT). Softvérová implementácia SmartThings Hub premieňa produkty Samsung na riadiace centrá modernej domácnosti, ktoré umožňujú bezproblémové prepojenie a ovládanie širokého spektra podporovaných zariadení. Ľudia tak môžu ľahko začať využívať výhody tohto prepojenia alebo vylepšiť svoj existujúci systém, ktorý sa už používa v desiatkach miliónov inteligentných domácností.

Záujem ľudí o zmysluplné prepojenie zariadení v domácnosti, ktoré im uľahčí a spríjemní život, neustále rastie, čo sa odráža v prudkom raste tohto odvetvia. Podľa prieskumu „2021 Connectivity and Mobile Trends Survey[1]“, ktorý zverejnila spoločnosť Deloitte, vlastnia americké domácnosti v priemere 25 prepojených zariadení a spotrebitelia pri rozhodovaní sa o kúpe kladú čoraz väčší dôraz na jednoduchosť používania, interoperabilitu a úsporu nákladov.

„Predtým si ľudia museli k prepojeniu a ovládaniu inteligentných zariadení, napríklad TV, klimatizácie, chladničky, práčky, osvetlenia, zásuvky, kamery alebo rôznych detektorov, kupovať špeciálnu centrálnu jednotku, tzv. hub,“ povedal Mark Benson, vedúci produktového a projektového oddelenia Samsung SmartThings. „Integráciou technológie SmartThings Hub do vybraných produktov Samsung zjednodušujeme celú inštaláciu, aby si ľudia mohli vytvoriť prepojenú domácnosť presne podľa svojich predstáv bez potreby samostatného hubu.“

Vďaka miliardám zariadení, ktoré sú už kompatibilné s bohatým ekosystémom SmartThings, a budúcej podpore prelomového štandardu interoperability pre inteligentné domácnosti s názvom „Matter“ zohráva technológia SmartThings významnú úlohu pri vytváraní unifikovaného prostredia prepojenej domácnosti.

Integrácia softvéru SmartThings Hub dáva ľuďom možnosť maximálne využívať svoje zariadenia Samsung vďaka podpore rôznych komunikačných protokolov pre inteligentné domácnosti. Okrem platformy Matter bude tento softvér podporovať pripojenie cez Wi-Fi alebo Ethernet, čo umožní komunikáciu medzi širokou škálou inteligentných zariadení. Pripojenie k zariadeniam na platforme Zigbee bude možné prostredníctvom voliteľného USB adaptéra.

„Cieľom SmartThings bolo vytvoriť podmienky na zlepšenie života ľudí. Aby sme to dosiahli, zdvojnásobili sme naše úsilie zdokonaliť túto technológiu a pripraviť ďalší krok k budovaniu prepojených domácností,“ povedala Jaeyeon Jung, viceprezidentka spoločnosti Samsung Electronics a vedúca tímu SmartThings. „Vďaka rozsahu portfólia spoločnosti Samsung a otvorenej, všestrannej a flexibilnej platforme SmartThings máme jedinečnú pozíciu na uspokojenie dopytu po zariadeniach pre prepojené domácnosti, ktorý sa od začiatku pandémie stále zvyšuje.“

Funkcie SmartThings Hub budú dostupné vo vybraných produktoch Samsung v priebehu roka 2022. Viac informácií o technológii SmartThings nájdete na stránke www.smartthings.com.


[1] https://www2.deloitte.com/us/en/insights/industry/telecommunications/connectivity-mobile-trends-survey.html