Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový model Smart Monitor M8 je vybavený kamerou SlimFit a záujemcovia si môžu vyberať zo štyroch moderných farebných variantov.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje najnovší prírastok do svojej série smart monitorov. Model Smart Monitor M8 zaujme predovšetkým moderným štýlovým prevedením, štíhlou konštrukciou, rozlíšením UHD alebo 4K a kamerou SlimFit v základnej výbave. K dispozícii sú štyri farebné varianty (biela Warm White, ružová Sunset Pink, modrá Daylight Blue a zelená Spring Green), spolu s uhlopriečkou 32 palcov alebo 81 cm. Smart Monitor M8 bude na Slovensku dostupný od mája vo všetkých štyroch farbách a jeho odporúčaná maloobchodná cena je 816 eur. Od dneška až do 30. apríla 2022 alebo do vypredania zásob si ich na samsung.sk alebo u vybraných predajcov elektroniky môžete predobjednať a navyše získať biele bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds2 za 1 euro ako bonus.

Prvé modely série Smart Monitor prišli na trh v novembri 2020. Rýchlo si získali veľkú obľubu ako prvé skutočne univerzálne monitory na svete, vhodné pre prácu aj domácu zábavu. A model M8 ide ešte ďalej – okrem tradičných funkcií  je možné využiť aj najrôznejšie streamingové služby[1] ako Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ alebo Apple TV. Na streamovanie stačí len Wi-Fi, televízor, vôbec nepotrebujete ani počítač.

Milovníkov štýlového dizajnu poteší Smart Monitor M8 predovšetkým elegantným tenučkým prevedením. Hrúbka nového monitora dosahuje len 11,4 mm, je teda o celé tri štvrtiny štíhlejší ako jeho predchodcovia.

Štýlový dojem podčiarkuje plochá zadná strana a tiež niekoľko farebných variantov. Vďaka nim je možné si monitor vybrať tak, aby zapadol do každého prostredia podľa vkusu majiteľa.

„Chceli sme, aby náš monitor vyhovoval ľuďom rôzneho typu s rôznym životným štýlom a prioritami,“ vysvetľuje Kyounghoon Kim, výkonný viceprezident a riaditeľ dizajnového oddelenia v divízii zobrazovacích zariadení Samsung Electronics. „Štyri farebné varianty modelu M8 vychádzajú z konceptu, ktorému hovoríme Odtiene prírody. Také farby máte pred očami, keď za slnečného dňa sledujete modré nebo, dobíjate energiu vo sviežej zeleni alebo si užívate nádherný západ slnka.“

Smart Monitor M8 sa výborne hodí pre pracovné úlohy všetkého druhu. Môže sa stať ústredným prvkom kvalitnej domácej kancelárie a nepotrebuje k tomu ani počítač – pomocou technológie Smart Hub sa dokáže pripojiť k mnohým iným šikovným zariadeniam. Vďaka užívateľskému rozhraniu Workspace je možné na monitore súčasne zobraziť okná z rôznych zariadení a služieb. Počítač s Windows alebo MacOS je k monitoru možné pripojiť bezdrôtovo rovnako ako zobraziť obsah smartfónu či už prostredníctvom Samsung DeX či Apple Airplay 2.0. V neposlednom rade monitor ponúka taktiež Microsoft 365[2] pre úpravu dokumentov len na monitore bez pripojeného PC.

K ďalším veľkým prednostiam patrí magnetická, ľahko odnímateľná kamera SlimFit. Pripnete ju k monitoru a môžete spustiť videokonferenciu bez toho, aby vás na pracovnom stole rušili nevzhľadné káble. Kamera SlimFit navyše dokáže sledovať tvár pred sebou a automaticky na ňu ostriť a zoomovať, čo sa výborne hodí napríklad pri prezentáciách či dištančnej výučbe. Samozrejmosťou je aj podpora videochatovacích aplikácií typu Google Duo.

Do výbavy patrí aj systém SmartThings Hub určený na komunikáciu rôznych zariadení v rámci tzv. internetu vecí (IoT). Aplikácia SmartThings umožňuje sledovať rôzne IoT zariadenia (napríklad smart vypínače alebo elektrické zásuvky) po celom dome a ovládať ich pomocou jednoduchého ovládacieho panelu. Na monitore sa pritom zobrazia všetky potrebné informácie z týchto zariadení[3].

Ďalšou užitočnou súčasťou výbavy je mimoriadne citlivý mikrofón Far Field Voice, vďaka ktorému je možné monitor využiť na hlasové ovládanie iných zariadení pomocou služieb typu Bixby alebo Amazon Alexa[4]. Funkcia Always On Voice zase umožňuje (pri aktivovanej službe Bixby) zobraziť na monitore informácie o aktuálnom rozhovore, dokonca aj keď je monitor vypnutý.

A tým zoznam pokročilých funkcií nekončí – k dispozícii je napríklad adaptívna obrazová technológia, ktorá automaticky upravuje jas a farebnú teplotu tak, aby bol obraz čo najlepší. Samozrejmosťou je stojan s nastaviteľnou výškou (HAS) a možnosťou naklopenia, aby si každý mohol nastaviť monitor podľa chuti, či už práve pracuje, zúčastňuje sa diaľkovej výučby alebo si púšťa film.

Za svoje prednosti získal Samsung Smart Monitor M8 na tohtoročnom veľtrhu CES cenu za najlepšiu inováciu, ktorú udeľuje združenie CTA (Consumer Technology Association).

Samsung Smart Monitor M8 je možné teraz predobjednávať po celom svete[5] v rôznych farebných prevedeniach a s rôznymi špecifikáciami.

Ďalšie informácie: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/why-smart-monitor


[1] Ponuka streamingových služieb sa v rôznych krajinách líši. Niekedy je potrebné predplatné.

[2] Je potrebné mať účet Microsoft 365.

[3] Na pripojenie k zariadeniam Zigbee je potrebný samostatný hardvérový modul pre SmartThings (VG-STDB10A). Pripojenie k zariadeniam Z- Wave nie je možné. Modul VG-STDB10A bude k dispozícii počas apríla.

[4] Dostupnosť služby Amazon Alexa sa v rôznych krajinách líši.

[5] Možnosť predobjednávok sa v rôznych krajinách líši.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.