Funkcia by mohla byť dostupná vďaka novému ToF senzoru.

Zatiaľ čo modelový rad Galaxy S20 je porovnateľný s radom iPhone 11, stále existuje jeden prvok výbavy, ktorý majú telefóny od Applu lepší. Systém Face ID na rozpoznávanie tváre je oproti klasickému rozpoznávaniu oveľa bezpečnejší. Nové informácie však naznačujú, že aj Samsung chce zabojovať a plánuje uviesť nový senzor, ktorý by zvýšil bezpečnosť Samsung (Android) smartfónov. Táto teória je založená na patente, ktorý Samsung podal pre nový ToF senzor s názvom „ISOCELL Vizion“.

Samsung Isocell Vizion

Zdroj: LetsGoDigital

O novinke informoval portál LetsGoDigital. ToF senzory možno použiť na meranie vzdialenosti alebo hĺbky objektov, čo ich robí užitočnými pri vytváraní bokeh efektov a 3D modelov scén, ako aj pri rozšírenej realite a rozpoznávaní tváre.

Samsung Isocell Vizion

Zdroj: LetsGoDigital

Na základe patentu to vyzerá tak, že spoločnosť plánuje vyrobiť vlastný ToF senzor, ktorý by mal nahradiť doteraz používané senzory od Sony. Veľké množstvo použití ToF snímača zatiaľ nezaručuje, že ho Samsung skutočne použije na rozpoznávanie tváre. Vzhľadom na to, že sa v patente niekoľkokrát spomína aj možné použitie práve na tento účel, existuje určitá šanca, že ho Samsung skutočne použije aj na rozpoznávanie tváre.

Patenty nie sú žiadnou zárukou uvedenie funkcie alebo výbavy do skutočného sveta, takže nechajme sa prekvapiť, ako to celé dopadne. Pokiaľ bude mať Samsung Galaxy S30 skutočne systém rozpoznávania tváre pomocou ToF senzoru, iPhone 12 to bude mať ťažké.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

iOS 14: Prvé dojmy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.