Kórejská spoločnosť každoročne uvádza svoje zariadenia v rovnakom cykle.

Na jar sa dostáva do predaja modelový rad Galaxy S a na konci leta prémiovejší modelový rad Galaxy Note. Teraz, v období, keď je medzi týmito smartfónmi tak málo softvérových a hardvérových rozdielov vznikajú špekulácie, že tieto top zariadenia spoločnosti Samsung, by sa mohli zlúčiť do jednej modelovej línie. Najnovšia správa od Evana Blassa dodáva tejto myšlienke ešte väčšiu dôveryhodnosť.

Evan Blass uviedol, že spoločnosť Samsung diskutuje o budúcnosti značky Galaxy, vrátane odstránenia rozdielov medzi modelovým radom Galaxy S a Note. Môže sa to v konečnom dôsledku prejaviť rôznymi spôsobmi. Jednou z možností je, že tieto modelové línie sa jednoducho spoja do jedného telefónu série Galaxy (Galaxy One) a tento smartfón sa vybaví perom S Pen.

Blass ďalej uviedol, že pokiaľ sa Galaxy Fold dostane na trh v celej svojej sile a bude spoľahlivý, práve pri ňom vzniká priestor na vznik novej modelovej línie, ktorá by mohla nahradiť v prémiovom segmente práve modelový rad Galaxy Note.

To by sa mohlo udiať už budúci rok.

Zlúčenie modelových radov Galaxy S a Note by znamenalo pre spoločnosť Samsung zásadný posun, ale toto smerovanie dáva už dlhšie zmysel. Séria Note sa s každým ďalším rokom stávala viac a viac podobná línii Galaxy S, takže pero S-Pen a zopár exkluzívnych softvérových funkcií sú jedinými rozlišujúcimi faktormi. 

Spoločnosť Samsung tento rok dokonca vydala aj menší model Notu10, takže telefón radu Galaxy S s perom S Pen by nebol v čase predstavenia až tak šokujúci. Rovnako aj displeje sú pri Galaxy S dostatočne veľké na prácu a plnohodnotné využívanie všetkých možnosti dotykového pera. Žeby sme skutočne spoznali nový vlajkový telefón Galaxy One už začiatkom budúceho roka? Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Skladateľný telefón Samsung Galaxy Fold v našich rukách. Aké sú prvé pocity z testovania? (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.